Ser cristià o cristiana és una gràcia de Déu, però alhora és gràcies a l'Església. Els que ens han precedit han estat responsables de l'Església de Girona, cadascú a la seva manera i des de la seva responsabilitat, i per això avui hi som nosaltres. Ara som nosaltres els responsables del present i del futur per continuar l'obra de Jesús tot fent-lo present i comunicant els seus dons.

Tanmateix, moltes altres persones, sense viue amb plenitud la fe per diversos motius, però valorant la missió de l'Església, han contribuït -i ho continuen fent amb el seu acolliment i ajuda- que puguem continuar la nostra missió. A totes aquestes persones, cal donar-los les gràcies pel que cadascuna aporta a la seva comunitat parroquial, a la Diòcesi, als moviments eclesials... en qualitats, pregària, serveis, temps, diners...

He titulat aquesta reflexió «Històries gràcies a tu», perquè són moltes les persones que, gràcies a les teves aportacions, s'han sentit acollides, acompanyades, escoltades, ajudades, perdonades, enfortides en la seva fe, esperança i amor.

Alguns fets:

-Penso en parròquies amb pocs habitants que han viscut amb joia la restauració de la seva església gràcies a les aportacions diocesanes fruit de la vostra generositat. Potser no poden tenir Eucaristia cada diumenge, però s'estimen l'església i volen celebrar-hi els fets de la seva vida i de la vida del poble:?celebracions de la Paraula i, quan es pot, l'Eucaristia. [...] (Extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).