L'escriptor Oriol Ponsatí-Murlà va rebre ahir al vespre el premi El Setè Cel per la seva novel·la Totes les estacions de França, una obra que amb aquest guardó, convocat per l'Ajuntament de Salt a obra publicada, rep un nou impuls després d'haver guanyar fa dos anys el premi Just Manuel Casero per a obra inèdita.

El jurat del premi va acordar per unanimitat donar el premi a Ponsatí-Murlà, que d'aquesta forma s'ha guanyat els 3.000 € de la dotació.

El mateix escriptor va celebrar ahir aquest premi El Setè Cel a obra publicada perquè d'alguna manera això confirma el bon funcionament i la consolidació del llibre, alhora que li dóna prestigi.

La novel·la, opera prima d'aquest col·laborador habitual del Diari de Girona, ha estat ben acollida als clubs de lectura de les biblioteques gironines.

Ponsatí-Murlà, nascut a Figueres el 1978, és editor, traductor i escriptor, a més de doctor en Filosofia per la Universitat de Girona i professor associat de filosofia antiga en aquesta mateixa universitat des de l'any 2008.

Fundador i director d'Edicions de la Ela Geminada, ha traduït obres de Michael Nyman, Igor Stravinski, Friedrich Nietzsche, Gianni Vattimo, Denis Diderot i Josep Palau i Fabre.

Optaven al Premi Setè Cel totes les novel·les editades en català durant el 2014. Mitjançant un sistema de votacions els lectors en fan una tria, de les quals el jurat va seleccionar la guanyadora.

Els premis literaris El Setè Cel els va posar en marxa l'any 2007 l'Ajuntament de Salt, amb l'objectiu de fomentar la lectura i la creació literària.