El sistema públic de salut britànic (NHS) estudia vetar les prescripcions de productes homeopàtics davant la falta d'evidència sobre la seva eficàcia, segons va informar ahir el Ministeri de Sanitat del Regne Unit. «Davant la demanda cada vegada més gran que suporta el sistema sanitari, tenim el deure de gastar els diners públics en els tractaments més efectius», va afirmar el secretari d'Estat per a la Ciència i la Biologia, George Freeman, segons mitjans britànics. «Actualment estem considerant si els productes homeopàtics haurien de continuar estant disponibles a través de prescripcions del sistema públic», va dir Freeman.

La sanitat britànica gasta cada any uns 4 milions de lliures (5.640.000 d'euros) en homeopatia, un tractament alternatiu a la medicina els principis afirmen que, com més diluïda està una substància, més gran és el seu efecte sobre l'organisme. La pàgina web del sistema sanitari britànic NHS Choices assenyala que hi ha hagut nombrosos estudis sobre aquests remeis i que «no hi ha proves de qualitat que indiquin l'efectivitat de tractament».

El 2010, el Comitè de Ciència i Tecnologia de la Cambra dels Comuns va publicar un informe que sosté que els principis de l'homeopatia són «inversemblants» i que els efectes mesurables sobre els pacients no superen els dels placebos.