Cinc anys després del seu darrer concert, divendres a la nit Raimon va tornat a cantar al Gran Teatre de Xàtiva, la seva ciutat. Aquesta vegada va ser diferent. Si el 2010, davant la manca de suport institucional, va haver de llogar el teatre per al recital amb motiu del 50è aniversari de la cançó "Al Vent" en aquesta ocasió ha sigut l'Ajuntament de Xàtiva qui ha col·laborat en l'organització dels dos concerts que commemoren el nomenament de Fill Predilecte de la ciutat.

Com aleshores, la fidelitat del públic xativí continua i en poc temps es van tornar a exhaurir totes les localitats per a dos recitals que porten com a títol el significatiu "Raimon retorna a Xàtiva".

El passat 9 d'octubre, en ser-li concedida l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, Raimon manifestava no comprendre l'"hostilitat institucional" que ha rebut al llarg dels darrers 20 anys. Aquesta manca de suport es manifestava així mateix al seu poble, Xàtiva, que ara, amb el canvi de govern municipal, es troba immers en un programa de desgreuge vers Raimon que va tenir el seu punt culminant amb l'acte d'aquest dijous al Gran Teatre en el qual es va glosar el cantant després de concedir-li la medalla de Fill Predilecte.

"No sé sóc si sóc fill predilecte de Xàtiva, el que sé és que en sóc fill i que Xàtiva és predilecta al meu cor", manifestava. Aquesta predilecció va ser corresposta pel públic divendres amb un Gran Teatre ple per escoltar de nou cantar un dels seus fills més cèlebres.

Acompanyat d'un quartet amb dues guitarres, corda i vent, Raimon va iniciar el concert amb "A l'estiu quan són les 9" del seu darrer àlbum, Punxa de temps. El cantant va estructurar el seu recital en dues part amb descans. Al llarg del concert va anar repassant bona part de les seves cançons d'amor i de lluita, algunes d'especial significació en aquesta jornada, com "Molt lluny", de la qual va explicar que li costava interpretar-la a Xàtiva, "Andreu, amic", "Veles e vents", "He passejat per València sol", "Al meu país la pluja", "La nit" o per descomptat, les emblemàtiques "Jo vinc d'un silenci" i "Al Vent".