La Fundació Mascort exhibeix la mirada "emocionada" de Ramon Mascort

L'entitat de Torroella de Montgrí exposa aquest hivern per primera vegada l'obra fotogràfica del seu fundador

16.11.2015 | 07:25
La Fundació Mascort exhibeix la mirada "emocionada" de Ramon Mascort

La Fundació Mascort de Torrella de Montgrí dedicarà la seva exposició d'hivern a mostrar, per primera vegada, l'obra fotogràfica del seu fundador i president, Ramon Mascort Amigó. L'exposició es podrà visitar des del 21 de novembre fins al 24 d'abril de 2016, amb accés gratuït al públic, a la seu de l'entitat, la Casa Galibern de Torroella.
L'afició de Ramon Mascort per la fotografia va començar de molt jove i des d'aleshores, la càmera ha acompanyat la seva curiositat per les cultures del món i per l'art.
El mateix Mascort ha explicat: "M'ha costat molt prendre la decisió de mostrar públicament una obra tan personal com és la fotografia. Cada instantània comporta un pensament previ sobre el que pretenc conservar dels fragments de vida que passen pel davant, seguit d'una decisió, moltes vegades ràpida, per evitar la fuga, tant de l'expressió d'un sentiment, com la d'un moment d'especial significat, bellesa o harmonia, física o espiritual".
La mostra recull 150 retrats en què la mirada humana esdevé la gran protagonista, en un infinit ventall d'expressions del sentiment i del pensament dels seus protagonistes, i al mateix temps, on la mirada de la persona fotografiada es troba amb la mirada del fotògraf a través de la càmera.
"El meu treball no té per objecte ni ser una crònica del que passa en diferents llocs del món, ni tampoc un reportatge per conscienciar sobre les tremendes desgràcies i desigualtats humanes", assegura el fotògraf, i afegeix: "He retratat manifestacions del comportament de les persones que puc fàcilment comprendre, i que evito per evidents, tant la desgràcia com l'alegria forçada per estímuls no naturals".
Jordi Mas, fotògraf, és el comissari d'aquesta exposició, que s'acompanya de l'edició del corresponent llibre catàleg.
Ramón Mascort Amigó va néixer a Barcelona en el si d'una família de profundes arrels a Torroella de Montgrí. La seva infància va transcórrer entre Barcelona i Torroella, on, després de la Guerra Civil, la família s'instal·lava durant els estius a la casa de l'àvia materna, la Casa Galibern, actualment seu de la Fundació Mascort. Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona i ha exercit una llarga carrera com a advocat en el seu propi despatx professional, assessorant empreses, gremis i entitats.

Creador d'empreses
Paral·lelament, ha estat un gran impulsor en la creació d'empreses turístiques a les comarques gironines, així com l'editorial Lynx Edicions, dedicada a la publicació de guies i monografies sobre natura, fauna i flora, l'obra insígnia de la qual és l'enciclopèdia Handbook of the Birds of the World, que tracta en profunditat, per primera vegada, totes les espècies d'aus del món, en 17 volums, reconeguda i premiada per multitud d'institucions internacionals.
A més, l'any 2007 va fundar, i des d'aleshores presideix, la Fundació Mascort, amb la finalitat de difondre el coneixement objectiu de la història, donar suport a la comprensió i l'apreciació de l'art, amb especial atenció a les arts decoratives, i ajudar en la defensa i protecció de la natura i el paisatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema