Mar Hernández Plana, escultora de professió i vocació, reflecteix de forma simbòlica, amb una sèrie de fotografies de gran format, com es va enfrontar al càncer de mama que li va ser diagnosticat. Un llarg procés que comporta una transformació física i en tots els aspectes. L'experiència, i la de moltes altres dones que passen per la mateixa situació, queda recollida a Identitat esculpida, exposició que es podrà veure a l'espai?Santa Caterina de la Delegació de la?Generalitat de Catalunya a Girona, fins al 30 de novembre.

El projecte, que ha comptat amb la col·laboració del fotògraf Jordi Serra i la direcció artística de Helena Pielias, va neixer de la necessitat d'expressió artística sorgida del procés de malaltia. Ella és la dibuixada i mesurada; no és ella qui modela, sinó que és modelada, des de l'extirpació i el fet de treure, acaba abocada al seu procés de reconstrucció.

L'exposició, que ja s'ha pogut veure a Barcelona, Tortosa i?Lleida, és un recull d'imatges que tracten simbòlicament tot el procés i que aborden de forma estètica tot el que hi ha darrere del càncer de mama. Cada imatge s'acompanya, a més, d'un petit text explicatiu.

L'activitat amb la bicicleta que inicia en el moment que li diagnostiquen la malaltia es converteix en un mitjà clau i bàsic en el seu procés de superació i recuperació. La mostra està organitzada per l'Institut Català de les Dones de la Generalitat i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castellar del Vallès.