Baro d'Evel, Los Corderos, Roger Bernat i Animal Religion són alguns dels creadors que participen a la Setmana de la Creació Contemporània del Festival Temporada Alta, que aquest any reuneix 12 espectacles que destaquen «per la seva visió trencadora i l'ús del llenguatge contemporani», segons els organitzadors.

La sisena edició de la Setmana de la Creació Contemporània tindrà lloc entre el 19 i el 22 de novembre a Girona i coincidirà amb la Setmana dels Programadors que reuneix més de 70 programadors procedents de 14 països diferents.

Aquesta coincidència no és casual, sinó fruit de l'interès del Festival per donar a conèixer més enllà la feina dels creadors catalans més innovadors.

Entre aquests treballs cal destacar el d'autors amb molt talent, com Ernesto Collado, Xavier Bobés, Mal Pelo, El conde de Torrefiel, Alert Quesada i Berlín.

Aquests dos últims porten espectacles de producció internacional, ja que Albert Quesada és català però ha desenvolupat la seva carrera artística a Brussel·les i Berlín també és una companyia belga.

Dins del circ innovador, Animal Religion presentarà Indomador, una espectacle que no necessita animals perquè «els comportaments humans tenen una important càrrega animal», va dir ahir l'autor de l'obra, Quim Girón.

Roger Bernat serà a Girona amb We need to talk, una obra sense actors professionals sobre les relacions de parella «i quant ens faltem al respecte, tant en el sexe genital com en les discussions».

També cal destacar l'espectacle Constructivo d'Ernesto Collado i Piero Steiner, uns artistes que van triomfar en el festival Fira Tàrrega amb la seva interpretació de dos paletes amb moltes preguntes per fer-se a si mateixos i als que els envolten.