Sergi Font substitueix David Martí al front d'Òmnium Girona

És tracta d'una junta continuista que s'ha marcat entre els seus objectius ampliar la base social del catalanisme

18.11.2015 | 20:41
Sergi Font substitueix David Martí al front d'Òmnium Girona

L´Assemblea General d´Òmnium Gironès va provar dijous passat la renovació parcial de la junta que a partir d´ara està presidida per Sergi Font, en substitució de David Martí, que havia ocupat el càrrec els últims quatre anys. És tracta d´una junta continuista que s´ha marcat entre els seus principals objectius ampliar la base social del catalanisme i treballar a favor de la cohesió social al nostre país. Per aconseguir-ho es treballaran en quatre grans àrees: cultura, territori, educació i cohesió i campanya de país.

En matèria de cultura destaca l´elaboració i presentació, juntament amb la Universitat de Girona, d´un baròmetre cultural per conèixer l´estat de la cultura al Gironès; l´organització del cicle Càpsules de Ciència, xerrades divulgatives per acostar la recerca a la ciutadania, també amb la UdG i el diari Ara, i un cicle d´actualitat sobre la sardana en col·laboració amb l´associació Terranostra. A més, es continuaran organitzant els habituals actes amb motiu de Sant Jordi, Sant Joan i Temps de Flors, com també la Marxa de Torxes.

En l´àmbit territorial l´objectiu de la nova junta és continuar i ampliar la línia ja iniciada per l´anterior de estendre i fer arribar les accions i activitats d´Òmnium Gironès a tots els barris de Girona i a la resta de poblacions de la comarca, per exemple amb presència en les festes majors o organitzant-t´hi la Festa del Tió. En educació i cohesió la principal novetat és el projecte Arrelarreu, un projecte on alumnes de secundària nouvinguts expliquen i representen contes del seu país d´origen en la biblioteca i centre educatiu més proper. L´objectiu és treballar la llengua, fomentar la cohesió social i l´autoestima.

Per descomptat, totes aquestes línies de treball conflueixen en un punt que és la campanya per impulsar el procés que ha de dur Catalunya a constituir-se en un nou Estat. Precisament aquest procés ha ajudat que l´entitat compti actualment amb 1.840 socis al Gironès, un 65% més de socis que a inicis del 2014.

El nou equip de la junta d´Òmnium Gironès responsable de dur a terme aquest programa està format per:

President: Sergi Font
Vicepresident: Josep Bosch
Secretària: Montse Forga
Tresorer: Joan Boladeras
Vocal Comunicació: Teia Bastons
Vocal Cultura: Josep Masdevall
Vocal Cultura: Santi Morera de la Vall
Vocal Cohesió: Ricard Martorano
Vocal Educació: Jordi Rútia
Vocal Educació: Victòria Saget
Vocal Territori: Laia Vidal
Vocal Procés: David Martí

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema