Sergi Font substitueix David Martí al front d'Òmnium Girona

És tracta d'una junta continuista que s'ha marcat entre els seus objectius ampliar la base social del catalanisme

18.11.2015 | 20:41
Sergi Font substitueix David Martí al front d'Òmnium Girona

L´Assemblea General d´Òmnium Gironès va provar dijous passat la renovació parcial de la junta que a partir d´ara està presidida per Sergi Font, en substitució de David Martí, que havia ocupat el càrrec els últims quatre anys. És tracta d´una junta continuista que s´ha marcat entre els seus principals objectius ampliar la base social del catalanisme i treballar a favor de la cohesió social al nostre país. Per aconseguir-ho es treballaran en quatre grans àrees: cultura, territori, educació i cohesió i campanya de país.

En matèria de cultura destaca l´elaboració i presentació, juntament amb la Universitat de Girona, d´un baròmetre cultural per conèixer l´estat de la cultura al Gironès; l´organització del cicle Càpsules de Ciència, xerrades divulgatives per acostar la recerca a la ciutadania, també amb la UdG i el diari Ara, i un cicle d´actualitat sobre la sardana en col·laboració amb l´associació Terranostra. A més, es continuaran organitzant els habituals actes amb motiu de Sant Jordi, Sant Joan i Temps de Flors, com també la Marxa de Torxes.

En l´àmbit territorial l´objectiu de la nova junta és continuar i ampliar la línia ja iniciada per l´anterior de estendre i fer arribar les accions i activitats d´Òmnium Gironès a tots els barris de Girona i a la resta de poblacions de la comarca, per exemple amb presència en les festes majors o organitzant-t´hi la Festa del Tió. En educació i cohesió la principal novetat és el projecte Arrelarreu, un projecte on alumnes de secundària nouvinguts expliquen i representen contes del seu país d´origen en la biblioteca i centre educatiu més proper. L´objectiu és treballar la llengua, fomentar la cohesió social i l´autoestima.

Per descomptat, totes aquestes línies de treball conflueixen en un punt que és la campanya per impulsar el procés que ha de dur Catalunya a constituir-se en un nou Estat. Precisament aquest procés ha ajudat que l´entitat compti actualment amb 1.840 socis al Gironès, un 65% més de socis que a inicis del 2014.

El nou equip de la junta d´Òmnium Gironès responsable de dur a terme aquest programa està format per:

President: Sergi Font
Vicepresident: Josep Bosch
Secretària: Montse Forga
Tresorer: Joan Boladeras
Vocal Comunicació: Teia Bastons
Vocal Cultura: Josep Masdevall
Vocal Cultura: Santi Morera de la Vall
Vocal Cohesió: Ricard Martorano
Vocal Educació: Jordi Rútia
Vocal Educació: Victòria Saget
Vocal Territori: Laia Vidal
Vocal Procés: David Martí

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema