Joaquim Carbó torna a la ficció per a adults amb la novel·la «Va com va!»

19.11.2015 | 00:00
Joaquim Carbó.

Joaquim Carbó (Caldes de Malavella, 1932) acaba de publicar Va com va! (Males Herbes), novel·la que significa el retorn a la ficció per a adults de tot un clàssic de la novel·la infantil i juvenil. Autor dels clàssics La casa sota la sorraLa colla dels deu i de més d'un centenar de novel·les del gènere, Carbó s'allibera de nou del que considera un estigma per la professió, amb un text emmarcat en les penúries de la crisi econòmica, on li surten «tots els dimonis».
Sense «l'interès formatiu» de la novel·la juvenil, l'autor explica la realitat sense filtres, com la veu, resultant-ne una obra «àcida i estripada, entre la picaresca i la novel·la negra», segons la descriuen des de l'editorial.
El protagonista de Va com va! és un supervivent de la crisi econòmica, un heroi corrent però carismàtic. Després que el facin fora de la feina posarà tot el seu talent al servei dels veïns del barri, protagonitzant les investigacions més absurdes i vivint situacions que el duran a reflexionar sobre la misèria humana i les desigualtats socials.
Els responsables de l'editorial Males Herbes, Ricard Planas i Ramon Mas, atribueixen a Carbó part de responsabilitat històrica en la seva decisió d'embarcar-se en una editorial, i recorden que els va sorprendre tant el fet de rebre la petició de l'escriptor com la pròpia lectura de l'original, que els va engrescar molt. Per Planas el protagonista de l'obra és «com el Quixot», algú que també es busca les seves «trames fantasioses».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema