Avui, divendres, 20 de novembre, a les 7 de la tarda, a la Sala Mozart de Calella es nomenarà la Capital de la Sardana 2017, es presentarà el programa d'activitats de Mollerussa, Capital de la Sardana 2016 i se celebrarà el lliurament dels Premis Capital de la Sardana.

L'esdeveniment constarà en 1r lloc de l'exposició de les accions que s'organitzaran a Mollerussa ?l'any que ve. Tot seguit es donarà a conèixer la Capital de la Sardana 2017. A continuació es farà el lliurament dels Premis concedits per la CSC.

La Medalla al Mèrit Sardanista és per a en Víctor Cibran i Climent per la feina realitzada en el món de la sardana.

La Medalla al Mèrit Musical recau en Jaume Vilà i Figueras per la seva tasca com a instrumentista, professor de la tenora.

La Medalla al Mèrit de la Dansa Catalana és per a Antoni Jaén Molina per la seva activitat com a dansaire d'esbart des dels 5 anys, director des del 1990 de l'esbart Fontcoberta.

Pel que fa a la categoria de Premis, els guardonats de les nostres comarques són: A la categoria Dedicació, Ghislaine Busquet, per la seva tasca a favor de la sardana primer a Morellàs i després a Ceret, i Carles Pous i Puig per la seva implicació en l'activitat sardanista de l'Escala La Iaia XXL amb el grup La Iaia, i la cobla Bisbal Jove pel seu CD-DVD de pop-rock On és la màgia? en què els instruments propis del trio osonenc es fusionen amb els de la cobla en les diverses composicions de què consta. El concurs de Girona i d'Olot, pels seus 75 anys de celebració.

La cloenda de la cerimònia anirà a càrrec de l'alcaldessa, Montserrat Candini, i comptarà amb un comiat musical de la Cobla Capital de la Sardana.