S'inaugura a la Casa de Cultura la nova seu de la Fundació Fita de Girona

L'artista titula «Retorn» l'exposició que el resitua al lloc on va passar la infància com a intern de l'hospici

20.11.2015 | 00:00
Una escultura al nou espai de la Fundació Fita.

La Fundació Domènec Fita de Girona va inaugurar ahir la seva nova seu a la Casa de Cultura amb l'exposició Retorn, un títol suggerent que remet als anys d'infantesa i adolescència que l'artista va viure en el mateix edifici quan feia funcions d'hospici.
«La Diputació de Girona ha tingut cura de tota la meva vida», va dir ahir l'artista, de 88 anys d'edat, en agraïment a una institució que ja era la responsable d'aquella casa d'acollida d'infants d'orfenat, i que avui sustenta la Fundació que duu el seu nom.
La Fundació Fita va funcionar a partir de l'any 2000 en un local al carrer Hortes. La nova seu ha quedat situada a la segona planta de la Casa de Cultura, on hi ha la sala d'exposicions, el despatx i algunes aules per a activitats. És un equipament molt més humil que el previst al projecte Boira, la reforma integral de la Casa de Cultura de Girona enterrada per la crisi.
Josep Radresa, secretari de la Fundació Fita, va dir que la nova etapa servirà per «integrar les activitats de la Fundació Fita a les activitats de la Casa de Cultura».
Fita va dir: «Sempre a la vida he trobat persones que m'han estimat i jo això vull agrair-ho fent que el meu art sigui útil al meu entorn».
Per la seva part, Pere Vila, president de la Diputació de Girona, va destacar el caràcter «senzill, entregat i avantguardista» d'un artista que «ha fet una feina immillorable». «Ens hem d'emmirallar amb la gent que ha patit i se n'ha sortit», va dir Vila.
Un nombrós públic va assistir a l'acte, celebrat a l'Auditori Viader, i després va visitar l'exposició Retorn, amb obra gràfica recent, al segon pis de la Casa de Cultura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema