Girona acollirà dues projeccions de la dotzena Mostra de Cinema Espiritual, que surt per primera vegada de Barcelona. Concretament, es podran veure les pel·lícules Timbuktu i Gukjesijang (Oda al meu pare) els dies 24 i 30 de novembre, respectivament. Les dues projeccions tindran lloc a l'Espai Caixa de la plaça Poeta Marquina.

El director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, va recordar ahir que a Catalunya hi ha fins a tretze confessions religioses diferents, però que la major part de la ciutadania en té un gran desconeixement. Per això, la Generalitat considera que el cinema és una bona eina per donar a conèixer aquesta diversitat religiosa i fomentar-ne el diàleg, especialment entre els més joves. Així doncs, des de l'any passat el govern català s'ha implicat en l'organització d'aquesta Mostra, que ja portava deu anys fent-se. «El cinema és una eina molt potent per superar tòpics, caricatures, prejudicis i visions tòxiques de l'altre», va indicar Vendrell.

En aquesta edició de 2015, el certamen projectarà 14 pel·lícules a tot Catalunya, dues de les quals a Girona Segons va explicar Joan- Andreu Rocha, membre del Consell Assesor per la Diversitat Religiosa, les dues pel·lícules que es podran veure a Girona s'han seleccionat a consciència. La primera, Timbuktu (24 de novembre) tracta sobre el món islàmic, explicant com l'arribada d'un grup radical pertorba la vida dels habitants musulmans d'aquesta ciutat. «La pel·lícula mostra com el radicalisme dins de l'Islam afecta els mateixos musulmans, i ens pot ajudar a reconèixer com milions de persones viuen un Islam no violent», va indicar Rocha. La segona, Gukjesijang (Oda al meu pare), que es podrà veure el 30 de novembre, és una producció de Corea del Sud que dóna a conèixer els valors del budisme.

Abans de cada projecció es farà una presentació a càrrec d'especialistes per ajudar a entendre millor les claus de l'obra. Així, Timbuktu comptarà amb una introducció a càrrec del filòsof Francesc Xavier Marín, expert en el món islàmic, i Gukjesijang serà presentada per la psicòloga Maricel Figueras, membre de la fundació Ser.gi

Si aquestes dues projeccions tenen una bona acollida, Vendrell confia que de cara a les properes eleccions es pugui incrementar el nombre de projeccions fetes a Girona.