Els espectadors consultats ahir a la sortida de la comèdia Ocho apellidos catalanes a Girona van coincidir a assenyalar que es tracta d'una pel·lícula «divertida», sense mostrar, però, un entusiasme extraordinari.

La cinta protagonitzada per Dani Rovira i Clara Lago va aconseguir ahir a la tarda, dia de l'estrena, animar la venda d'entrades una mica més del que és habitual un divendres, dia laborable.

La millor defensora de la segona pel·lícula que firma el director Emilio Martínez-Lázaro sobre el tema dels Ocho apellidos va ser l'Esther: «M'ha agradat molt. Conec bé l'Empordà i s'indentifica des del principi». Per a Esther, aquesta és una pel·lícula «divertida que es riu del ridícul que estem fent tots plegats i això està molt bé».

Com és sabut, la segona part d'Ocho apellidos es va rodar l'estiu passat a Llagostera, Monells, Vulpellac i Girona. Algunes de les localitzacions es van decorar amb multitud d'estelades per a un argument que bromeja amb l'arribada de la independència de Catalunya.

Laura Alsina i Pere Romero surten animats de la sala on han vist «una comèdia de cine de barri divertida. N'esperava més, però és divertida», aclareix ella.

Si Ocho apellidos vascos va aconseguir pulveritzar tots els rècods de taquilla històrics del cinema espanyol jugant amb tòpics sobre bascos i andalusos, Ocho apellidos catalanes explota aquest mateix camí. Per a Alsina i Romero, els catalans «queden bé, igual que els andalusos i els bascos; tots són bona gent» en una pel·lícula que «no és profunda, sinó per fer riure».

També es mostra satisfet Jordi Berna, que ja va veure la primera i assegura que les dues pel·lícules «són similars». «M'ha agradat», precisa.

L'amor de la primera entrega entre el sevillà Rafa (Dani Rovira) i la vasca Amaia (Clara Lago) es trenca i ella s'enamora de Pau (Berto Romero), un català que és nét de la Roser (Rosa Maria Sardà). Rafa haurà de viatjar fins a Catalunya per reconquistar la seva estimada.