Implanten amb èxit un cor artificial permanent a un pacient de 72 anys a Madrid

25.11.2015 | 13:54

El servei de Cirurgia Cardíaca de l'hospital 12 d'Octubre de la Comunitat de Madrid ha implantat amb èxit un cor artificial definitiu en un pacient de 72 anys que patia una insuficiència cardíaca severa. L'operació es va produir a finals del passat mes de juny i, segons va informar ahir la Conselleria de Sanitat en un comunicat, el pacient evoluciona favorablement.
La intervenció va ser dirigida pels doctors José María Cortina i Enrique Pérez de la Sota.
La col·locació de l'implant, el segon d'aquest tipus que posa el centre, es vafer el passat mes de juny en un pacient diagnosticat de miocardiopatia isquèmica, és a dir, el seu cor no bombava suficient sang a la resta del cos.
Aquesta patologia era conseqüència de dos infarts, en el primer dels quals se li va col·locar un stent coronari per resoldre el problema i, en el segon, un desfibril·lador-resincronitzador per millorar la funció contràctil del cor.
No obstant això, la situació del pacient va derivar en una insuficiència cardíaca severa, no sent candidat a trasplantament, per la qual cosa els doctors van decidir optar pel cor artificial permanent.
L'aparell implantat pesa 280 grams i consisteix en "una bomba de flux axial accionada de forma electromagnètica i composta per un motor-bomba, cànules d'entrada i sortida, i una unitat de control que el pacient porta a l'exterior del seu cos", va detallar Sanitat.
La bomba impulsa la sang des de l'àpex del ventricle esquerre fins a l'aorta. La turbina que conté roda a una velocitat d'entre 6.000 i 15.000 revolucions per minut i pot proporcionar fins a 10 litres de flux continu també per minut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema