Més de 100.000 dones s'han autoinduït un avortament a Texas

El mètode més emprat és el consum d'un fàrmac, colpejar-se l'abdomen o abusar de les dorgues.

25.11.2015 | 13:54

Una setmana després que el Tribunal Suprem d'Estats Units acceptés analitzar la restrictiva llei de l'avortament de Texas, un estudi ha revelat que entre 100.000 i 240.000 dones d'aquest estat meridional en edat reproductiva i en la seva majoria llatines s'han autoinduït un avortament alguna vegada. "No tenia diners per anar a San Antonio o a Corpus Christi. Ni tan sols tenia diners per creuar la ciutat (...) Estava en la ruïna", així va respondre una dona de 24 anys de la vall del Río Grande quan els enquestadors li van preguntar per què havia avortat pel seu compte, sense ajuda mèdica.
L'1,7 % de les dones enquestades va reconèixer haver-se provocat l'avortament alguna vegada i el 4,1% estaven segures o gairebé segures que la seva millor amiga ho havia fet, segons l'estudi realitzat per la Universitat de Texas i difós aquesta setmana passada.
En extrapolar la mostra a la població femenina en edat reproductiva de Texas -5.950.000 dones-, els investigadors van concloure que entre un mínim de 100.000 i un màxim de 240.000 s'han autoinduït l'avortament a l'estat meridional.
El mètode més comú per provocar-se l'avortament, segons l'estudi, és el consum del fàrmac "misoprostol", també conegut com "cytotec", encara que altres dones van confessar haver "ingerit herbes, pastilles hormonals o medicines homeopàtiques, colpejar-se l'abdomen o abusar de l'alcohol o drogues il·lícites". A més, l'estudi revela que la majoria de les dones que van reconèixer avortaments provocats són llatines -que representen el 40% de la població de Texas-, d'estrats baixos i moltes d'elles residents a la zona fronterera amb Mèxic, allunyada de les clíniques avortistes de les grans ciutats.
Segons Ana Rodriguez DeFrates, de Texas Latina Advocacy Network, les "barreres sistemàtiques" imposades a l'avortament afecten més a les dones hispanes, sobretot per la seva condició econòmica. A més, va agregar, algunes d'aquestes dones "troben mètodes segurs" per provocar-se l'avortament, però "unes altres opten per mètodes molt perillosos".
"A mesura que es dificulti l'accés a les clíniques a Texas, podem esperar que més dones sentin que no tenen una altra opció i s'encarreguin elles mateixes de l'assumpte", l'avortament, va assegurar per la seva banda Daniel Grossman, professor de Ciències Reproductives a la Universitat de Califòrnia i coautor de l'estudi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema