El Tribunal Constitucional ha aixecat la suspensió de l'Impost sobre provisió de continguts per part dels prestamistes de serveis de comunicacions electròniques, va informar ahir el departament de Cultura de la Generalitat.

El Constitucional va comunicar ahir la seva decisió a través d'una interlocutòria, abans que expiri el termini de cinc mesos previst en la Constitució, i en ella "admet tots els arguments que va exposar la Generalitat". El tribunal considera que "el baix nombre d'operadors afectats per l'impost permet la identificació dels afectats i la devolució de les quantitats recaptades si finalment l'impost no és autoritzat".

A més, el TC també reconeix l'"escassa incidència" que l'impost representa en el volum de negoci dels operadors digitals.

El Tribunal Constitucional, segons una notificació oficial remesa ahir, ha decidit aixecar la suspensió dels preceptes impugnats per part del govern espanyol contra aquest impost, la recaptació del qual es destina al foment del sector i de la difusió de la producció audiovisual.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va expressar ahir la seva "satisfacció per l'aixecament de la suspensió de l'aplicació de l'impost, ja que tots els arguments del Constitucional ratifiquen l'argumentari legal de la Generalitat", va dir.