La Biblioteca Just M. Casero del Barri de Pont Major de Girona va inaugurar ahir l'exposició fotogràfica Offtorraspapel, de Miquel Oller i Glòria Sánchez, autors d'aquest treball sobre el tancament de la històrica fàbrica de paper de Sarrià de Ter.

Guanyadors d'una beca KREAS de l'Ajuntament de Girona, els autors recullen una sèrie de fotografies en blanc i negre, de gran format, sobre el tancament de la fàbrica, tal com es va viure al carrer als seus últims dies.

La mostra, que es pot entendre com un document històric i social, va acompanyada d'una videoprojecció que inclou entrevistes a historiadors, politòlegs i antics treballadors de la fàbrica, amb l'objectiu d'aportar claredat als fets.

L'acte inaugural, que va comptar amb la participació de l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, va incloure una visita a la sala d'exposició de les fotografies, moltes de les quals, vistes ara, no deixen d'estimular la nostàlgia.

Offtorraspapel es basa en les fotografies de la manifestació abans del tancament de la Torras. L'exposició inclou il·lustracions fetes amb aquarel·les, així com l'esmentat vídeo documental, que inclou les declaracions fetes a Ràdio Sarrià i documents de la revista Parlem de Sarrià.