Javier Marías i Cercas conversaran sobre vides literàries al festival MOT

La doctora Margarida Casacuberta s'ha incorporat com a comissària a la cita que tindrà lloc a les ciutats de Girona i d'Olot l'abril de 2016

25.11.2015 | 13:54
Puigdemont i Granell.

Els novel·listes Javier Marías i Javier Cercas són dos dels convidats que conversaran sobre vides de personatges reals plasmats en els llibres en el marc del festival de literatura de Girona i Olot, el MOT, la tercera edició del qual tindrà lloc del 7 al 16 d'abril de 2016, va anunciar l'Ajuntament de Girona ahir en roda de premsa.
El lema de la cita de l'any vinent és Vides escrites. Escriure vides i tindrà com a comissària la doctora en filologia i professora de literatura contemporània de la Universitat de Girona (UdG) Margarida Casacuberta.
Els autors destacats que han confirmat la seva assistència al festival són, a més de Marías i Cercas, Amélie Nothomb, David Foenkinos, Alicia Giménez Barlett i Imma Monsó.
Els objectius del MOT són aproximar els escriptors al públic lector, transmetre la idea de la importància de la literatura per al benestar de les persones i oferir una programació de qualitat que reuneixi escriptors i experts a Girona i Olot.
L'alcalde gironí, Carles Puigdemont, va manifestar ahir en la presentació que aquest festival està «plenament consolidat» i va destacar que atreu «cada vegada més gent de fora».
Glòria Granell, directora del MOT-girona, per la seva part, va precisar que el tema del festival serà escriure vides de persones que han existit, exercici que situa l'escriptor en un terreny difícil entre la realitat i la ficció.
El programa sobre novel·les que reconstrueixen vides inclou El impostor, de Cercas; Charlotte/Lennon, de David Foenkinos; En la pell de l'altre, de Maria Barbal o Tot un caràcter, d'Imma Monsó.
Les seus de la cita seran la biblioteca Carles Rahola de Girona del 7 al 9 d'abril, i la sala La Carbonera d'Olot del 14 al 16 d'abril.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema