Javier Marías i Cercas conversaran sobre vides literàries al festival MOT

La doctora Margarida Casacuberta s'ha incorporat com a comissària a la cita que tindrà lloc a les ciutats de Girona i d'Olot l'abril de 2016

25.11.2015 | 13:54
Puigdemont i Granell.

Els novel·listes Javier Marías i Javier Cercas són dos dels convidats que conversaran sobre vides de personatges reals plasmats en els llibres en el marc del festival de literatura de Girona i Olot, el MOT, la tercera edició del qual tindrà lloc del 7 al 16 d'abril de 2016, va anunciar l'Ajuntament de Girona ahir en roda de premsa.
El lema de la cita de l'any vinent és Vides escrites. Escriure vides i tindrà com a comissària la doctora en filologia i professora de literatura contemporània de la Universitat de Girona (UdG) Margarida Casacuberta.
Els autors destacats que han confirmat la seva assistència al festival són, a més de Marías i Cercas, Amélie Nothomb, David Foenkinos, Alicia Giménez Barlett i Imma Monsó.
Els objectius del MOT són aproximar els escriptors al públic lector, transmetre la idea de la importància de la literatura per al benestar de les persones i oferir una programació de qualitat que reuneixi escriptors i experts a Girona i Olot.
L'alcalde gironí, Carles Puigdemont, va manifestar ahir en la presentació que aquest festival està «plenament consolidat» i va destacar que atreu «cada vegada més gent de fora».
Glòria Granell, directora del MOT-girona, per la seva part, va precisar que el tema del festival serà escriure vides de persones que han existit, exercici que situa l'escriptor en un terreny difícil entre la realitat i la ficció.
El programa sobre novel·les que reconstrueixen vides inclou El impostor, de Cercas; Charlotte/Lennon, de David Foenkinos; En la pell de l'altre, de Maria Barbal o Tot un caràcter, d'Imma Monsó.
Les seus de la cita seran la biblioteca Carles Rahola de Girona del 7 al 9 d'abril, i la sala La Carbonera d'Olot del 14 al 16 d'abril.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema