L'Associació de Bibliòfils de Barcelona (ABB) ha editat el llibre de bibliòfil Set cartes de Dalí a Pere Coromines, que recull part de la correspondència que van mantenir aquestes dues personalitats de la vida cultural, artística i política de Catalunya, i que inclou cinc cartes inèdites.

Les cinc cartes inèdites estan datades a principi de l'any 1930, i fan referència a la conferència que Salvador Dalí va pronunciar a l'Ateneu Barcelonès el mes de març de 1930, a instàncies del mateix Coromines, que llavors era el president de l'entitat.

Albert Corbeto, secretari de l'ABB, ha explicat que les altres dues cartes, de les set totals, es van escriure el 1922, i ja van aparèixer reproduïdes al catàleg de l'exposició Dalí. Una vida de llibre, que va tenir lloc a la Biblioteca de Catalunya a final de 2004.

Segons Corbeto, en aquesta correspondència es fa referència als dibuixos que Pere Coromines va encarregar a Dalí per a una edició de luxe del seu llibre Les gràcies de l'Empordà del 1919, i que finalment no es va arribar a publicar.

Les mateixes fonts han destacat que les cartes que s'han reunit pertanyen a dos moments molt diferents de la vida i l'obra del pintor de Portlligat, i del destacat escriptor, polític i economista Pere Coromines.

També ha recordat que les cartes que s'han fet públiques són propietat de la Biblioteca de Catalunya, i que en l'obra Set cartes de Dalí a Pere Coromines es reprodueixen a més quatre dibuixos i tres olis de Salvador Dalí, alguns d'ells també desconeguts.

D'aquesta obra per a bibliòfil s'ha fet una tirada de 200 exemplars, que seran per als socis, però des de l'Associació no es descarta publicar una edició més convencional per l'interès del seu contingut i la bona acollida que ha tingut el llibre.