El nombre de persones en tractament contra el VIH es duplica en cinc anys

Les noves infeccions han caigut en un 35% en els darrers quinze anys, segons l'agència de Nacions Unides

25.11.2015 | 13:54

L'agència de Nacions Unides contra la Sida (ONUSIDA) va anunciar ahir que prop de 15,8 milions de persones reben actualment tractament antiretroviral contra aquesta malaltia, el doble que fa cinc anys. A una setmana de commemorar-se el Dia Mundial de Lluita contra la Sida, l'1 de desembre, l'informe anual d'ONUSIDA revela que les noves infeccions han caigut respecte al pic que van aconseguir el 2000, quan es van registrar 3,1 milions de casos addicionals. Pel que fa a les dades de fa quinze anys, les noves infeccions han caigut en un 35%.
Segons les últimes estimacions globals, que utilitzen dades completes de 2014 i projeccions sobre 2015, el nombre de noves infeccions anuals se situa en els dos milions. No obstant això, el nombre absolut de persones que viuen amb el virus d'immunodeficiència adquirida (VIH) segueix augmentant, amb un total de 36,9 milions en l'actualitat. Aquesta tendència té a veure amb el major accés a les teràpies antiretrovirals, que estenen el temps i la qualitat de vida.
La multiplicació dels tractaments dels que es beneficien ara 15,8 milions de persones -davant a 6,1 milions fa tan sols sis anys- té igualment relació amb la disminució en un 42% de morts, des del màxim observat el 2004. L'any passat, els decessos relacionats amb la sida van ser 1,2 milions, mentre que el 2004 van arribar als 2 milions.
«Cada cinc anys hem més que duplicat el nombre de persones que reben un tractament capaç de salvar-los la vida», va dir el director executiu d'ONUSIDA, Michel Sidibe, en presentar l'informe.

800.000 euros a la?Gala Sida
La Gala Sida, organitzada per la Fundació Lluita contra la Sida, ha recaptat en la sisena edició, que es va celebrar dilluns a la nit al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), més de 800.000 euros, gairebé un 15% més que l'any passat. Fonts de l'organització van assenyalar ahir que des que es van iniciar les gales, impulsades pel doctor Buenaventura Clotet, president de la Fundació, ja s'han aconseguit més de 3,5 milions d'euros per finançar projectes d'investigació per eradicar aquesta malaltia.
L'actriu Belén Rueda, amb un vestit llarg negre de lamé, i un llaç vermell a l'espatlla esquerra, disseny de Javier Simorra, i Miguel Bosé, amb un vestit esmòquing amb solapes adomassades i camisa de lleopard amb llacet negre, van ser els ambaixadors i els amfitrions d'aquesta edició, amb el doctor Clotet.
Entre els assistents hi havia el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; l'ambaixador de la República de l'Equador, Miguel Eduardo Calohorrano Camino; i Helena Rakosnik, esposa del president en funcions de la Generalitat, Artur Mas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema