La dramaturga Clàudia Cedó estrenarà aquest divendres a Banyoles, en el marc del festival Temporada Alta, la seva nova obra, Et planto, després que aquesta setmana s'hagi endut el Premi Butaca en la categoria de Millor Text per Tortugues.

Cedó va explicar ahir als periodistes durant un dels assajos previs a la Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles, on s'han programat les funcions aquest cap de setmana i el següent, que està «molt agraïda» pel guardó obtingut i que espera que ajudi a l'èxit de la peça «en acostar més el públic al teatre».

La també directora d'Et planto ha reivindicat que la producció, la dramatúrgia i la música són en tots els casos de Banyoles, així com que el lloc d'assaig sigui el que aculli aquesta estrena del Temporada Alta.

De tota manera, Clàudia Cedó admet que el Premi Butaca la pot forçar a posar-se «les piles, però en el fons això és una cosa que va bé».

Del muntatge, Cedó n'avança que l'eix narratiu és «el desig, perquè a vegades es desitgen coses que, quan les tens, deixes de desitjar-les».

L'amor i la rutina estan també sobre la taula en una complicada relació que la dramaturga defineix en el fet que «els detalls que t'enamoren són els que t'acaben cansant».

La relació de parella l'encarna per la part femenina l'actriu Júlia Falgàs, mentre que el personatge masculí l'interpreten tres actors, Eduard Serra, Genís Casals i Arnau Nadal.

«Els tres representen totes les veus que el protagonista té al seu cap», manifesta Clàudia Cedó, qui reconeix que l'obra té en comú amb Tortugues el seu acostament «a les relacions amoroses i la manera estranya d'explicar-les, encara que les històries són molt diferents».

Cedó, qui encasella l'obra en el gènere de la comèdia, desconeix si aquest anàlisi de la parella té a veure amb els seus estudis de psicologia, encara que imagina que reflecteix la seva vocació d'explicar «com funciona per dins l'ésser humà».

La companyia que interpreta Et planto és El vol del pollastre, nascuda el 2009 i formada per alumnes de l'Aula de Teatre de Banyoles.

D'altra banda, Cedó disputarà el proper dia 30 la final del V Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada en un enfrontament contra Ramon Madaula. Cedó és a la final amb la comèdia D.N.I., interpretada per Anna Moliner i David Verdaguer.