fets i fe

el boca a boca de la veritat

30.11.2015 | 07:13
el boca a boca de la veritat

"L'Església ha fet una gran aportació a la riquesa del pensament amb el contingut del Concili Vaticà II, ara fa 50 anys"

És evident que les aigües baixen potents i tèrboles. Fa temps que cada despertar porta la notícia d'un sisme. Gihadisme, bombes humanes, accions terroristes que deixen un país en dol, problemes dels migrants, judicis sobre jutges i justícia, debats calorífics, irresistibles per una sensibilitat normal, propostes treballades com un alioli, en una democràcia en la qual el bé comú és el del partit.
El nou estil fa pensar en un ideari, fruit d'un sentimentalisme molt poc o massa raonat. En el fons, és el retorn de les dictadures del pensament, de les ideologies, en les quals la realitat més trepitjada és la llibertat. És un "no" a la llibertat. Un "no" que surt com un rot, sense intenció de protegir res, de no tutelar valors veritablement humans sinó ideologies o interessos de tot tipus, a més dels petrolífers. Ben mirat, això no ha d'estranyar gens. És la traducció social i política d'una gran part del pensament modern. L'Església ha fet una gran aportació a la riquesa del pensament amb el contingut del Concili Vaticà II, ara fa cinquanta anys. És que el caminar de les idees és molt lent.
El cardenal Robert Sarah, prefecte del culte i dels sagraments, en el seu llibre recent Dios o nada diu que molts han interpretat el Concili ideològicament... "es tracta d'una tergiversdació política que no deixarà de portar conseqüències.
Els fracassos del nostre temps, la radicalitat del caos actual, poden orientar molta gent a tornar a les fonts del dret natural i al dipòsit de la Revelació. Un camí segur és el boca a boca de la Veritat. Encara que trigui generacions senceres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema