La glacera Grey ha perdut 19 quilòmetres quadrats de gel en els últims 30 anys

30.11.2015 | 07:13
Un timpà de gel flota al llac Grey.

La glacera Grey, una de les meravelles del Parc Nacional Torres del Paine, al sud de Xile, ha perdut 19 quilòmetres quadrats de gel en els últims 30 anys a causa de l'augment de la temperatura.
"Aquesta pèrdua de massa és producte del quantiós nombre de despreniments de gel i de l'alta fusió a causa de l'increment de les temperatures", va explicar l'investigador del Centre d'Estudis Científics de Xile, Andrés Rivera.
La glacera Grey, que cau al llac del mateix nom, és un dels espectacles naturals més impressionants del parc Torres del Paine, declarat Reserva de la Biosfera per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) el 1978 i visitat per milers de turistes any rere any.
La massa de gel de 244 quilòmetres quadrats, que es presenta davant el visitant com una simfonia de colors que es modifica a cada moment, ha anat retrocedint de forma contínua des de 1945 i és un de les glaceres xilenes que més superfície ha perdut. Concretament, segons Rivera, al voltant de 19 quilòmetres quadrats de gel entre 1986 i 2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema