La glacera Grey, una de les meravelles del Parc Nacional Torres del Paine, al sud de Xile, ha perdut 19 quilòmetres quadrats de gel en els últims 30 anys a causa de l'augment de la temperatura.

"Aquesta pèrdua de massa és producte del quantiós nombre de despreniments de gel i de l'alta fusió a causa de l'increment de les temperatures", va explicar l'investigador del Centre d'Estudis Científics de Xile, Andrés Rivera.

La glacera Grey, que cau al llac del mateix nom, és un dels espectacles naturals més impressionants del parc Torres del Paine, declarat Reserva de la Biosfera per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) el 1978 i visitat per milers de turistes any rere any.

La massa de gel de 244 quilòmetres quadrats, que es presenta davant el visitant com una simfonia de colors que es modifica a cada moment, ha anat retrocedint de forma contínua des de 1945 i és un de les glaceres xilenes que més superfície ha perdut. Concretament, segons Rivera, al voltant de 19 quilòmetres quadrats de gel entre 1986 i 2015.