El Ballet de Moscou torna a Girona per tercera vegada aquest any per presentar un gran clàssic de la dansa: El Trencanous. L'actuació tindrà lloc aquest dimarts a l'Auditori de Girona (20.30h) amb totes les entrades exhaurides.

Segons ha explicat Rafael Oliver, responsable de la Factoris Produccions Culturals, es tracta d'una "gran oportunitat" per a presenciar de nou un dels ballets "més estimats pel públic", el ballet més representat per aquestes dates a teatres d'arreu del món.

El Trencanous, amb la música del gran Piotr Txaikovski, "el compositor més admirat pel que fa a la música per a ballets", i amb coreografia original de Marius Petipa i Lev Ivanov, és una obra de fantasia on els protagonistes, Clara i el Trencanous, endinsen el públic dins un conte fantàstic ple d'aventures i de personatges fabulosos que delecten amb les seves sublims danses.

Els artistes del Ballet de Moscou captiven el públic amb la seva emotivitat i la tècnica més depurada de l'escola russa. "La qualitat està assegurada", diu Oliver, gràcies a la combinació de treball, compromís, i passió per al món del Ballet.

En paraules del seu director i fundador, Timur Fayziev, "la vida d'un ballarí exigeix un compromís total. Els assaigs són diaris i moltes hores, s'ha de dur una vida espartana, dedicada a millorar la tècnica, controlant les hores de son i de descans i, naturalment, cuidar molt l'alimentació".

Per a Fayziev, quan un està "ena?morat de la dansa", tot això "no suposa un sacrifici, ans al contrari. La companyia es converteix en la teva família, passes tot el temps amb ells, i la professió és tan absorbent que et deixa poc o cap espai per a altres coses".

Fundat el 1989 pel coreògraf i ballarí rus Timur Fayziev, el Ballet de Moscou està format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos com el Bolshoi o el Stanislavski i és, avui dia, una de les companyies més importants del seu país.

Des de la seva fundació ha realitzat més d'un miler de representacions i més de 60 gires per tot el món: Japó, la Xina, Taiwan, Itàlia, Suïssa, Anglaterra o Espanya.

El 1991 la companyia va ser escollida pel genial Rudolf Nureyev per fer la seva darrera gira per Europa. El Ballet de Moscou compta amb un repertori extens on destaquen títols com El Llac dels Cignes, Trencanous, La Bella Dorment, El Somni d'una Nit d'Estiu i les seves últimes produccions: Carmen, Don Quixot i Romeu i Julieta.

La Companyia porta en aquesta ocasió un gran nombre de ballarins joves, promeses de la dansa russa, encapçalats pels grans solistes Cristina i Alexei Terentiev.

Tal com apunta Fayziev "busquem artistes complets, amb una tècnica excel·lent i amb capacitat per ficar-se dins el personatge i commoure a l'espectador. La tècnica per si sola no serveix".

Retorn a Girona

El Ballet de Moscou té previst tornar a Girona en la seva gira de primavera el pròxim 7 d'abril amb El llac dels cgnes. Les entrades per aquesta funció es posaran a la venda la pròxima setmana.