La dramaturga banyolina Clàudia Cedó ha guanyat aquest vepre la final del V Torneig de Dramatúrgia Catalana celebrat avui dilluns 30 de novembre en el marc del festival Temporada Alta. Cedó s'ha imposat a Ramon Madaula amb el seu relat D.N.I, comèdia sobre com una parella percep els canvis personals després de 10 anys.

Des del 5 d'octubre, s'han dut a terme quatre dies de combats i dues semifinals on vuit dramaturgs han presentat, amb una lectura dramatitzada, els seus textos breus (40 minuts). És el cinquè any consecutiu que autors catalans pugen al ring a veure-se-les entre col?legues i cada sessió del Torneig ha enfrontat dos autors amb el públic com a jurat decidint el guanyador en cada cas.

La mateixa tarda del torneig, els dramaturgs escollits descobreixen quins actors o actrius seran els encarregats de donar vida al seu text i tenen temps, fins a l'hora de l'espectacle, d'acabar de preparar els últims detalls. En aquesta final els autors semifinalistes han comptat amb un repartiment de luxe format per Laura Aubert i Pol López, llegint la comèdia de Clàudia Cedó i Ivan Benet i Jordi Boixaderas amb el text de Ramon Madaula.

Aquesta cinquena entrega del Torneig de Dramatúrgia Catalana, emmarcada en el Festival Temporada Alta, ha comptat amb la participació de Cristina Genebat, Estel Solé, Gemma Brió, Aleix Aguilà, Sergi Pompermayer, Alberto Ramos, el finalista Ramon Madaula i la guanyadora Clàudia Cedó.