El text D.N.I., de l'emergent Clàudia Cedó, acabada de premiar amb un premi Butaca, contra L'electe, del veterà Ramon Madaula. La gran final del V Torneig de Dramatúrgia del festival Temporada Alta tindrà lloc aquesta vesprada (20h) a la Sala La Planeta de Girona.

D.N.I. és una comèdia sobre com una parella percep els canvis personals després de 10 anys, i L'electe és un text que parla de la crisi vital d'un polític en ser anomenat president de la Generalitat.

Els actors escollits per donar vida als textos de la final són: Laura Aubert, Ivan Benet, Jordi Boixaderas i Pol López. Aquest és el cinquè any consecutiu que els dramaturgs catalans pugen al ring a veure-se-les entre col·legues.

El torneig és un enfrontament entre dramaturgs catalans, i s'hi han vist les cares pesos de totes les categories.

És el públic qui tria el millor de cadascun dels quatre combats, de les dues semifinals i de la gran final.

La mateixa tarda del torneig els dramaturgs escollits descobreixen quins actors o actrius seran els encarregats de donar vida al seu text amb la lectura teatralitzada i tenen temps, fins a l'hora de l'espectacle, d'acabar de preparar els últims detalls.

El V Torneig de Dramatúrgia s'emmarca dins la programació de dramatúrgia catalana de Temporada Alta, que presenta produccions i coproduccions d'autors catalans, estrenes de nous textos i projectes que potencien la dramatúrgia contemporània i la nova creació.

Fins al moment el torneig ha generat èxits com El Crèdit, de Jordi Galceran, Smiley de Guillem Clúa, estrenada a Barcelona, Madrid i Londres, Losers de Marta Buchaca, Red Pontiac de Pere Riera protagonitzada als escenaris catalans per Míriam Iscla i Cristina Cervià, i La nostra champions particular, de Cristina Clemente.

Transmissió en "streaming"

Temporada Alta retransmetrà la gran final al web del festival en streaming gràcies a la col·laboració de CIFOG (Cicles formatius de Girona, curs en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles), tal com ja va fer amb l'espectacle Please Continue (Hamlet) de Roger Bernat.