Els espanyols tenen de mitjana 13 aplicacions instal·lades als seus telèfons mòbils, en descarreguen una mitjana de tres al mes i Whatsapp, Google Maps i Facebook són les més utilitzades. Segons un estudi realitzat entre usuaris de telèfons mòbils d'entre 16 i 55 anys per l'empresa emma, especialitzada en intel·ligència "mobile", són els homes d'entre 26 a 35 anys els que tenen més aplicacions als seus smartphones.

Des del punt de vista de les descàrregues mensuals, l'estudi conclou que es baixen aproximadament 3 apps al mes i que són els homes i els usuaris de 16 fins a 25 anys els que ho fan més. L'estudi reflecteix també que el 50% de les apps descarregades s'acaben esborrant immediatament, independentment del sexe o l'edat, perquè no complien les expectatives dels usuaris, segons han indicat els participants de l'estudi. Entre les categories d'apps més utilitzades destaquen les dissenyades per comunicar-se, seguides per les de viatges/mapes i jocs.

De cada categoria analitzada, les apps més usades són Whatsapp, amb un 75% en la categoria comunicació; Google Maps, amb un 71% en la categoria Viatges/Mapes, i Facebook, amb un 70% en la categoria Societat. Més de la meitat dels enquestats declara també tenir aplicacions d'eines com la llanterna o QR Code Reader; de transport i temps com El Tiempo o AccuWeather; de compres com Amazon o EBay; i de música, on destaca per sobre de la resta Spotify.

Sobre valoració, les categories que es posicionen en els primers llocs són les de comunicació, viatges i esports. L'estudi destaca que alguna de les aplicacions són d'ús transversal, és a dir, usades per qualsevol perfil, com Whatsapp, però altres són usades en perfils concrets.