La UdG aprova un pressupost d'un 1,2% més que aquest any

Es destinen 210.000 euros a millorar el sou dels becaris i també es milloren els sous del PAS que cobrava menys

03.12.2015 | 15:12

El Consell de Govern de la Universitat de Girona ha aprovat el pressupost per al 2016 que puja a 89,323 milions. Això representa un augment de l'1,2% respecte a aquesta any, quan els comptes de la universitat eren de 88,297 milions. Entre les mesures impulsades per l'equip de govern, es destinen 210.000 euros a millorar el sou dels estudiants de doctorat becats per la UdG i també es milloren les retribucions del personal d'administració i serveis (PAS) que cobrava menys.

Per al 2016, la Generalitat augmenta l'aportació a la UdG, que passa de 44 milions a 45 milions. La universitat calcula que el 32% dels ingressos provindran de les matrícules dels estudiants. El pressupost s'eleva ara al Consell Social, que haurà de donar el vistiplau definitiu.

Des de la institució defensen que aquest creixement d'1,17 milions s'aconsegueix gràcies a "l'optimització i racionalització dels recursos" i també perquè ha augmentat l'aportació procedent de la Generalitat, que passa de 44 milions a 45 milions. De fet, la UdG és la universitat pública catalana que més incrementa el pressupost procedent del Govern. Entre els eixos principals del pressupost, destaca que es destinen 500.000 euros per al manteniment d'infraestructures a l'Escola Politècnica Superior i a la Facultat de Ciències i també algunes millores en el salari dels treballadors.

Per una banda, s'augmenta el sou que cobren els estudiants de doctorat que fan investigació becats per la mateixa UdG (58 estudiants), que passen de 1.000 a 1.325 euros mensuals. Per a aquesta millora es destinen 210.000 euros. Per altra banda, també es destinaran 280.000 per millorar les retribucions del personal d'administració i serveis amb els salaris més baixos i també es farà una dotació addicional de 40.000 euros per als programes de màster.

Destaca que dels ingressos previstos per al 2016, el 32% s'espera que arribi per via matriculacions d'alumnes. La resta, gran part (62,3%) procedeix de les aportacions fetes per altres administracions (transferències corrents). Pel que fa a les despeses, el 73,3% del pressupost es destina a pagar el personal i un 17,3% són per a despeses corrents de béns i serveis.

Un cop aprovat pel Consell de Govern, ara s'eleva al Consell Social de la UdG perquè en faci l'aprovació definitiva. El Consell de Govern també ha aprovat concedir el doctorat Honoris Causa a Pere Balcells i Jofre, empresari i mecenes català, a proposta de la Comissió de Govern de l'Escola Politècnica Superior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema