El Circ de Nadal de Girona ja ha venut 7.000 entrades per a les 9 funcions temàtiques sobre la màgia que del 25 al 28 de desembre es faran al Pavelló de Fontajau i que, segons va assegurar ahir el seu promotor, Genís Matabosch, té l'ambició d'oferir "el millor espectacle de circ dels darrers 90 anys".

Un total de 12 empreses treballen aquests dies en la transformació de la pista de bàsquet de Fontajau en la pista del Gran Circ de Nadal de Girona, una superfície de fusta amb cautxú encoixinada per al trot dels cavalls.

Fins a 46 artistes de 12 països oferiran les seves habilitats en un circ amb un pressupost de 357.000 euros que es referma respecte al circ de gel del Nadal passat i incorpora orquestra en viu.

Matabosch va destacar els números de màgia de la companyia Jidinis Magic, amb Frédéric René Schulz; l'espanyol Raúl Alegría i el duo Kybalion, format aquest últim per un argentí i una russa especialistes en canvis de vestidor en dècimes de segon.

"Pocs mags s'atreveixen amb una pista de circ, perquè els angles i la part posterior no juguen a favor seu", va dir el director del Circ de Nadal, que va elogiar el nivell d'aquests il·lusionistes.

Matabosch va destacar també altres números com la perxa aèria de la companyia ucraïnesa Troupe Shekin, les teles d'Olha Hapanovych o el trapezi de la italiana Claudia Rossi.

L'ensinistrador Sacha Houcke oferirà una actuació acompanyat de dotze cavalls.