Alberto San Juan porta fins al teatre de Salt una reflexió satírica sobre Joan Carles I

Teatre de Salt · Dia: Divendres 4 · Hora: 21h · Preu: 22€ / 30€

El Rey és el cinquè muntatge de Teatro del Barrio, companyia impulsada per l’actor Alberto San Juan, que planta cara a la realitat social i política d’Espanya amb la intenció de transformar-la des de baix. Sempre al caire de l’actualitat, aquí agafen com a pretext la figura de Joan Carles I per plantejar una reflexió sobre la monarquia. Rere la màscara del rei caigut, hi sobrevolen d’altres personatges de la història recent d’Espanya: Franco, Suárez, Felipe González... Sobre l’escenari, San Juan s’acompanya dels actors Luis Bermejo i Guillermo Toledo.

El dramaturg gironí Aleix Aguilà i el director Pau Miró escolten la veu de Hedda Gabler

La Planeta (Girona) · Dia: Dilluns 7 · Hora: 21h · Preu: 18€

A partir de la veu de Hedda Gabler, tornada a escoltar des de les circumstàncies actuals, neix ara aquesta altra obra, Hedda, filla del seu pare, que té a veure amb l’univers més intemporal d’Ibsen. L’obra es pregunta qui és Hedda Gabler i, per extensió, quin és el paper de la dona avui dia. El jove dramaturg Aleix Aguilà se centra en la figura de Hedda, atrapada en la superficialitat de la societat, incapaç de superar-ne la buidor. Pau Miró dirigeix en aquest muntatge a la Companyia Solitària de Teatre, una de les revelacions del panorama teatral català.

Última oportunitat per veure la comèdia botànica «Et planto», de Clàudia Cedó

La Factoria d'Arts Escèniques (Banyoles) · Dia: Dissabte 5 i diumenge 6 · Hora: 18h i 21h / 19h · Preu: 10€

La banyolina Clàudia Cedó, flamant guanyadora del Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta, és l’autora de Et Planto, una història d’amor botànic que dirigeix ella mateixa amb la seva companyia El Vol del Pollastre. Una actriu i tres actors reflexió damunt l’escenari sobre el desig. Un muntatge que parla sobre els perquès de la necessitat de retenir el que desitgem i de com perdem l’interès una vegada ho aconseguim. I si amb això la protagonista poda tota possibilitat de futur? Un joc de nines russes, una comèdia esbocinada, una història d’amor en espiral que intenta sobreviure trasplantant els protagonistes les vegades que faci falta.

Sol Picó reflexiona novament sobre l’univers femení amb l’espectacle «W. W. (We Women)»

Teatre Municipal (Girona) · Dia: Dilluns 7 · Hora: 21h · Preu: 12€ / 22€ / 36€

Sol Picó proposa amb W. W. (We Women), una reflexió sobre el paper de la dona en la societat global. Per això va demanar a ballarines d’orígens geogràfics diversos que intentin parlar sobre la identitat femenina arreu del món. S’hi convoca Shantala Shivalingappa (ballarina tradicional índia), a més de l’expressiu butoh japonès de Minako Seki o la dansa de fusió africana de Julie Dossavi. El resultat és un potent còctel que navega entre la tradició i la modernitat, entre la denúncia i el lirisme. La dramatúrgia corre a càrrec de Roberto Fratini.

La nova aventura de Sílvia Pérez Cruz

Sala Montsalvatge de l’Auditori (Girona) · Dia: Dimarts 8 · Hora: 18h · Preu: 20€ / 25€ / 30€

La cantant de Palafrugell ha festejat el folk, la música experimental i la popular, la clàssica i el jazz, la cançó llatinoamericana i el flamenc, a més d’haver treballat amb importants artistes d’altres disciplines, sempre de forma personal gràcies a l’emoció de la seva veu estremidora. Després de l’èxit de discos com 11 de novembre i Granada, s’embarca ara en una nova aventura sonora: cantar temes arranjats per Javier Galiana de la Rosa, Joan Antoni Pich i ella mateixa acompanyada d’un quartet de corda clàssic. Una ocasió única per escoltar-la en un registre insòlit.