Els germans Roca han assessorat el nou calendari de BBVA i CX per al 2016, donant valor als productes locals i de proximitat més típics de Catalunya. Entre els productes protagonistes, cadascun en el seu mes de màxima temporalitat, en destaquen tres de la demarcació de Girona: la poma de Girona, la gamba de Palamós i la ceba de Figueres.

Els ingredients restants són l'arròs del Delta de l'Ebre, l'avellana de Reus, el calçot de Valls, la pera de Lleida, el torró d'Agramunt, el formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya, el caragol de Lleida, la llonganissa de Vic, la maduixa del Maresme i la carxofa del Prat. Un recorregut gastronòmic per les quatre províncies catalanes al llarg de l'any.

El nou calendari de l'entitat bancària aposta per la proximitat i pel territori català, resumint en cada mes de l'any la passió per la cuina mediterrània, pels productes de la terra, frescos, de temporada. Uns ingredients que fan que els plats creixin a l'avantguarda de la tradició mediterrània, una pràctica que els propietaris d'El Celler de Can Roca no han deixat mai de confessar com a secret del seu èxit.

BBVA i CX complementen la selecció d'ingredients amb el web www.bbva-cxgastronomia.com en què s'entra en detall en aquests productes gastronòmics amb caràcter català recomanats pels germans Roca. Des del seu valor nutricional, les seves varietats, passant per receptes o curiositats sobre ells. Tot això reivindicant el territori d'origen de cadascun d'ells. L'objectiu és animar a utilitzar en les nostres cuines productes de proximitat.