La Fundació Dalí va advertir ahir sobre la legalitat del projecte de museu que albergarà a Toledo una col·lecció permanent del pintor català, i va recordar que el propietari de les obres va ser condemnat per estar mancat de drets d'exposició.

En un comunicat, els responsables de la institució que gestiona el llegat de Dalí precisen que no han estat contactats pels impulsors de la iniciativa i que tampoc no han rebut resposta a les comunicacions que els seus advocats van enviar el passat 25 de novembre a la Cambra de Comerç i a l'Ajuntament toledà.

En aquests contactes, la Fundació Dalí advertia que el propietari de la col·lecció, Juan Bofill, va ser condemnat "per infraccions de drets d'autor i de marca i per competència deslleial en un procediment instat contra ell amb relació a l'exposició permanent d'obres atribuïdes a Dalí que va mantenir al Cercle Artístic de Barcelona".

La sentència, segons relata la nota remesa des de Figueres, reconeix que Bofill "i la seva societat Faber Gotic S.L. no ostenten el dret a exposar les obres de Salvador Dalí".