carta setmanal

misericordiosos com el pare

05.12.2015 | 07:22
misericordiosos com el pare

Aquest és el lema d'aquest Any Jubilar, que convida a experimentar la misericòrdia en la pròpia vida i mostra, com a Església, el rostre del Déu de la misericòrdia amb el nostre tarannà, oferint sobretot el seu perdó i la seva pau.
El dia 8, dimecres, festa de la Immaculada, el papa Francesc obrirà a Roma, a Sant Pere, la Porta de la Misericòrdia, per iniciar l'any del jubileu de la Misericòrdia. A totes les catedrals del món, el proper diumenge, dia 13, s'obrirà també la Porta de la Misericòrdia. A la nostra Diòcesi serà a les cinc de la tarda d'aquest diumenge, a la porta dels Apòstols, després d'una processó des de la plaça dels Lledoners a la Catedral.
Però també en alguns santuaris, basíliques i algunes esglésies s'obriran "portes de la misericòrdia" el mateix dissabte i diumenge durant algunes de les celebracions habituals.
Això és perquè el Papa té molt d'interès que molts cristians experimentin l'abraçada del Pare de la misericòrdia. Trobareu en aquest full el llistat de santuaris i esglésies que he designat perquè es pugui rebre la indulgència jubilar com un moment intens d'un procés de retorn a Déu.
Durant l'any, com a Diòcesi, oferirem celebracions i activitats per ajudar-nos a viure'l. Però també cada lloc designat oferirà un programa propi per tal que tothom pugui gaudir del que se'ns ofereix en aquest jubileu. I no oblidem que jubileu significa "alegrar-se", "joia", "gaudir".
Algunes persones m'han preguntat el perquè d'aquest any convocat pel Papa. Anoto breument algunes situacions viscudes en el meu ministeri de prevere i bisbe des de fa 42 anys, i constato que la majoria de preveres han viscut quelcom semblant. Afirmacions després de confessions o converses: "Déu no em pot perdonar"; "si m'ha perdonat no visc tampoc en pau, perquè tinc una pena al meu interior que ningú me la pot treure".
Això es manifesta després d'escoltar:
- He estat covard i m'ha fet vergonya manifestar que sóc creient. No haguera pogut pujar en el meu partit polític (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema