fets i fe

temps de notícies

05.12.2015 | 07:22
temps de notícies

Els mitjans de comunicació han contribuït que la ment humana s'alimenti, fonamentalment, de notícies. Sobretot notícies, esdeveniments, fets i coses, ficades com en un sac, sense ordre ni relació. Com un plat de macarrons. Fins i tot les ideologies semblen "coses", notícies, sense gaire reflexió, relatives, sense argumentació precisa i global. El sentimentalisme de les idees continua essent potent. I aquest trontoll d'una cosa i l'altra, sense argumentar, va contra el seny, contra la filosofia del sentit comú. La societat actual necessita una estructura mental més sòlida.
Aquesta tendència sembla general. Fins i tot els membres de l'Església no són immunes al contagi. El Cardenal Robert Sarah, en el seu recent llibre-entrevista Dios o nada, cita les paraules del papa Francesc a comunitats universitàries eclesiàstiques: "El vostre compromís intel·lectual, en l'ensenyament i en la investigació, en l'estudi i en la més àmplia formació, serà tan més fecund i eficaç com més animat estigui per l'amor de Crist i a l'Església, com més harmoniosa sigui la relació entre estudi i oració. Això no és quelcom antic. Això és el centre. Aquest és un dels reptes actuals: transmetre el saber i oferir al mateix temps una clau de comprensió vital del mateix, no un cúmul de nocions no relacionades entre si".
Es fa difícil, en el nostre temps, arribar a la consecució de la veritat per ser un mica més coherents, un pèl més madurs, per donar sentit a la nostra vida, arrancant del propi Déu. En el fons, tot es redueix a l'exercici de la nostra llibertat per estimar com cal. I encara que no ho he escrit fins ara, no he deixat de pensar que només una persona ha arribat a la plenitud d'aquesta excel·lència, la Dona Única que s'ha anat construint, en el silenci del cor, sobre la Veritat i sobre un prodigi d'Amor: la que lliga Veritat i Vida. Té un nom: La Immaculada Concepció. La seva festa és el 8 de desembre. Dimarts vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema