Han passat 32 anys des que Harrison Ford es va posar per última vegada en la pell del cínic i carismàtic Han Solo, però a l'actor no li ha costat reprendre el personatge per al nou lliurament, El despertar de la força, ja que considera que comparteix en part amb ell la forma de ser.

«Sempre aporto la meva personalitat, la meva experiència i els meus punts de vista als papers que interpreto, tret que siguin personatges molt diferents a mi. En aquest cas, no hi ha dubte que hi ha una mica de mi en Han Solo», ha manifestat l'intèrpret nord-americà, de 73 anys, en una entrevista.

Un aspecte que agermana Ford directament amb Solo és la seva passió per pilotar, la mateixa que gairebé li va costar la vida el març passat després d'estavellar-se amb la seva avioneta sobre un camp de golf proper a l'aeroport de Santa Mónica (Califòrnia, EUA). Va passar cinc setmanes a l'hospital.

«Estava ansiós per tornar a volar. Van passar tres mesos fins que vaig poder fer-ho de nou», va assegurar.

Lògicament, han passat els anys per un Han Solo que ara pentina cabells blancs, encara que el seu inseparable Chewbacca, el personatge de Star Wars procedent del planeta Kashyyyk amb especial habilitat per pilotar naus espacials, segueixi igual de cridaner i pelut.