L'aclamat raper Kendrick Lamar i la superestrella del pop Taylor Swift parteixen com els grans favorits de la 58 edició dels premis Grammy, que se celebrarà el proper 15 de febrer a Los Angeles, segons la llista difosa ahir per l'Acadèmia de Gravació dels Estats Units. Amb un total d'onze nominacions, incloent millor àlbum per To Pimp a Butterfly i millor cançó per Alright, Lamar, de 28 anys, podria augmentar la seva llista de premis Grammy, ja que el 2014 va ser el guanyador en les categories de millor actuació de rap i millor cançó de rap per I. El seu gran rival a la 58 edició dels Grammy serà Taylor Swift, tota una experta en aquests premis, ja que als seus 25 anys col·lecciona ja set dels guardons lliurats per l'Acadèmia de Gravació dels Estats Units, gairebé tots ells per la seva etapa inicial i country.

En aquesta ocasió, i ja totalment immersa en el pop, Swift acumula set nominacions, entre elles les de millor àlbum per 1989 i millor gravació i cançó per Blank Space. Curiosament, Lamar i Swift podrien guanyar junts i compartir premi en la categoria de millor duo per la cançó Bad Blood. Com a tercera via es presenta The Weeknd, l'artista canadenca de R & B que va arrasar aquest any a les llistes d'èxits amb el tema Can not Feel My Face i que serà candidat a set Grammy incloent millor gravació i millor àlbum (Beauty Behind the Madness).

Al costat de Kendrick Lamar, Taylor Swift i The Weeknd, els nominats a emportar-se el cotitzat premi a millor àlbum són el grup de soul-rock Alabama Shakes, per Sound & Color, i el músic de country Chris Stapleton, per Traveller. Un altre dels noms propis de la llista de nominats és el del jove cantautor anglès Ed Sheeran, que gràcies al seu tema Thinking Out Loud podria endur-se els Grammy a millor cançó i millor gravació.

La música llatina també tindrà el seu espai i Alejandro Sanz podria aconseguir aquest any el seu quart Grammy al millor àlbum de pop llatí, en aquest cas pel seu últim disc, Sirope. Ricky Martin (A quien quiera escuchar), Julieta Venegas (Algo sucede), Pablo Alborán (Terral) i Alex Cuba (Healer) seran els seus rivals. Les nominacions també van deixar detalls curiosos, com la candidatura de l'expresident dels Estats Units, Jimmy Carter, al millor àlbum parlat, que inclou audiollibres, per A Full Life: Reflections at Ninety o la de l'actor i director Seth MacFarlane, pel seu àlbum d'homenatge a Frank Sinatra, entre altres.