El rector de la UdG, Sergi Bonet, ha donat rang oficial al referèndum sobre l'anomenat "decret del 3+2", al donar suport a aquesta iniciativa nascuda del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que d'aquesta manera disposaran d'una mínima infraestructura de suport dels treballadors universitaris per distribuir les urnes a les diferents facultats i col·laborar durant la jornada de les votacions.

El referèndum, que també se celebrarà a altres universitats catalanes, es durà a terme a la UdG els propers dies dimecres i dijous, 16 i 17 de desembre.

Precisament, el 16 de desembre hi ha convocada la manifestació en suport amb els encausats a resultes de la càrrega policial dins el campus de Lletres per part dels Mossos d'Esquadra el dia de la commemoració del 20è aniversari de la creació de la UdG, un acte que va presidir Artur Mas, president de la Generalitat.

Aquest dia serà el cinquè aniversari d'aquells fets del 16 de desembre de 2011, que encara tenen 12 persones entre estudiants i treballadors de la UdG pendents del que decideixi el jutge sobre la demanda formulada pel Departament d'Interior.

El SEPC ha difós al seu Facebook que el proper 16D farà quatre anys que "els Mossos varen intentar silenciar el moviment estudiantil. Fem-nos escoltar votant al referèndum pel 3+2!".

Els estudiants anuncien que durant els dies 16 i 17 de desembre es podrà votar "el futur de la universitat" i que "hi haurà meses a totes les facultats de la UdG".

El SEPC realitzarà en els diferents centres educatius un seguit de referèndums per decidir sobre la reforma del 3+2, un projecte del Govern espanyol per reduir de 4 anys a 3 els estudis de grau i oferir la possibilitat de completar la formació amb estudis de màster, que no tenen el mateix grau de subvenció pública que els estudis de grau.

Segons el SEPC, el seguit de reformes que patiria la Universitat Pública amb l'aplicació d'aquest decret "tindrien conseqüències directes per als estudiants" tals com "la pressió per haver de cursar un màster dels quals hi ha molt poca oferta pública, l'increment de les taxes i un llarg etcètera". Les votacions, que no són vinculants, també s'han convocat a quatre universitats més UAB, UB, UdL i UPF.