L'espectacle Guerra, amb Albert Pla, Fermin Muguruza i Refree, encapçala el cartell de la nova edició del festival El Mini d'Olot, que oferirà més de 30 actuacions a diferents espais de la ciutat entre el 25 de febrer i el 5 de març, segons es va anunciar ahir.

Guerra, una reflexió en clau irònica sobre la contemplació dels conflictes bèl·lics des del sofà de casa com si es tractés d'un espectacle més, es posarà en escena al Teatre Principal d'Olot el divendres 26 de febrer.

La programació comptarà també amb les actuacions a l'Orfeó Popular Olotí de David Carabén, cantant de Mishima, i Sr. Chinarro. A la Sala Torín es presentaran els espectacles de Núria Graham i de Las Migas.

La presentació de la programació es va fer ahir al Casino Olotí, històric bar associatiu situat al passeig del Firal d'Olot. Aquest espai serà la seu del festival.

«Un espai que -tal com va dir Josep Quintana, representant de l'associació cultural La Química- estarà obert cada tarda durant el festival i acollirà actuacions d'artistes emergents», com ara Carla, Matthew McDaid, Ran Ran Ran i Marion Harpe. Un indret on també es projectaran documentals, entre ells l'estrena del dedicat a la banda olotina Xucu-pà.

Com cada any es realitzarà un fil musical el dissabte 27 de febrer, data que coincideix amb el cap de setmana de l'Olot x 2, amb actuacions durant la tarda a nou places del nucli antic i comercial de la ciutat: Mazoni, a la plaça Major; Agnès & The Pepits a Sant Esteve i altres actuacions d'artistes locals.

El festival tornarà a organitzar els ja consolidats concerts als pisos, que enguany es faràn el dissabte 5 de març a la tarda i on actuaràn noms tan representatius com Bikimel, Leonmanso, Sanjosex, Ferran Palau, Senior i Rooms.

Totes les entrades es posaran a la venda a partir de divendres, 18 de desembre, a la seva pàgina web oficial: www.elmini.net.

El Festival El Mini és el Festival de Butxaca de la ciutat d'Olot, que destaca per oferir actuacions en format reduït i sovint en solitari d'artistes de bandes molt conegudes i emblemàtiques de Catalunya i arreu de l'Estat espanyol.

«La seva essència de petites actuacions però de grans artistes fa que El Mini sigui un festival únic a Catalunya», asseguren els organitzadors de l'associació La Química.