Lolita Flores, Laia Marull, Mercè Arànega i Míriam Iscla actuaran al Teatre de Salt

Les dones són les protagonistes del nou calendari, que inclou l'estrena del musical «Histèriques»

17.12.2015 | 07:16
Les actrius de Divinas estrenaran «Histèriques».

Les dones seran les protagonistes de la programació de la primera meitat del 2016 del Teatre de Salt, que comptarà amb la presència d'actrius com Lolita Flores, Laia Marull, Mercè Arànega i Míriam Iscla.

El calendari inclou vint muntatges, inclòs el cicle Dones a escena, format pels espectacles Neus Català, un cel de plom, La llista, La Plaça del Diamant, Dóna no reeducable i Purga.

El Teatre de Salt (http://www.teatredesalt.net) comptarà amb l'estrena del musical Histèriques, dirigit per Carol López, i Le Crupier presentarà el cabaret Esperança Dinamita.

Aquests dos muntatges formen part del cicle Comèdies amb lligacama i un tercer és el dedicat a tots els públics, en el qual destaca Allegro de Cor de Teatre, una obra que pretén acostar la música clàssica a tota la ciutadania.

El cinema a l'aire lliure disposarà d'un apartat que, aquest any, tindrà com a eix les comèdies americanes convertides en clàssics.
El Teatre de Salt serà escenari aquest any com a novetat d'un dels espectacles finalista dels Premis BBVA de suport a la creació escènica, tot i que encara es desconeix el nom del muntatge.

A Dones a escena es presentaran 5 muntatges de teatre de text amb l'actualitat com a teló de fons. Totes 5 propostes expliquen històries de dones atrevides, dones que han viscut moments difícils i han estat testimonis d'importants episodis de la història contemporània: la Guerra Civil espanyola, la II Guerra Mundial, el conflicte russotxetxè, la creació i destrucció de la Unió Soviètica, el tràfic de blanques, les crisi de despersonalització de la societat postmoderna.

Neus Català, un cel de plom és un espectacle interpretat per Mercè Arànega que explica la història de la darrera supervivent del camp d'extermini de dones de Ravensbrück i de Holleishen.

Amb Laia Marull es coneixerà el text de la jove dramaturga canadenca Jennifer Tremblay: La Llista.

Lolita Flores es posarà, de nou, a la pell de La Colometa, la protagonista de La Plaça del Diamant.

Míriam Iscla, a Dona no reeducable, interpretarà un text del director artístic del Piccolo teatro di Milano, Stefano Missini, sobre la periodista Anna Politkóvskaia, assassinada el 2006 per anar en contra el posicionament rus en el conflicte txetxè.

En aquesta mateixa línia hi ha l'obra Purga, de Sofi Oksanen, dirigida per Ramon Simó, per a una lectura dramatitzada amb les seves dues principals protagonistes, Carme Elias i Maria Molins.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema