Albert Serra exhibeix a La Virreina de Barcelona la seva obra «Singularitat»

El banyolí va inaugurar ahir al centre el muntatge que va presentar amb èxit a la Biennal d'Art de Venècia

17.12.2015 | 07:16
Albert Serra, un «megalòman».

La instal·lació audiovisual Singularitat, del cineasta Albert Serra, que es va presentar amb èxit en l'última Biennal d'Art de Venècia, on va ser visitada per unes 20.000 persones, recala ara a La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona amb un metratge que arriba a tretze hores. L'artista banyolí, acompanyat per la comissaria del projecte, Chus Martínez, va explicar ahir en roda de premsa que el públic que acudeixi a la institució de la Rambla es trobarà amb un film que aborda la relació entre la humanitat i la tecnologia i que es projecta en vuit pantalles diferents, tres més que les que hi havia a Venècia.
Per segon any consecutiu, la Virreina acull el projecte presentat en representació de Catalunya a la Biennal italiana i, segons el president de l'Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, Serra ha aconseguit, per primera vegada, que «la presència catalana obtingués una autèntica repercussió internacional, ha estat un punt d'inflexió».
Per a Susanna, el director «representa i encarna més bé que ningú la irrupció del llenguatge cinematogràfic en els espais de l'art contemporani, qüestionant la relació de l'espectador amb l'obra». A més, no va obviar que la pel·lícula que podrà veure's fins al 14 de febrer, és «una autèntica provocació».
L'artista va reconèixer que es tracta d'una «obra bastant megalòmana, amb tretze hores de metratge, amb escenes dramatitzades amb molt diàleg» i va afegir que a Barcelona «cal tenir molta paciència i una predisposició especial» a l'hora d'enfrontar-se a la seva proposta, perquè a Venècia «es podia comprendre la peça en una estona, mentre que aquí has de passejar-te una mica més».

Un muntatge adaptat
Mentre que a Venècia aquesta història en la qual apareixen un grup de personatges al voltant d'un empresari i una mina es podia veure en un mateix espai a través de cinc pantalles diferents, ara s'han incorporat «tres pantalles atmosfèriques» i les cinc restants s'han adaptat a les diferents sales de la Virreina. Per a Chus Martínez, «la pel·lícula s'ha convertit en un ens elàstic, ha pres la forma del lloc» i també ha convertit l'espectador «en l'editor de les imatges».
Serra va comentar que tracta moltes qüestions al film, que comença en els anys trenta, amb una història que té a veure amb dues empreses mineres, amb la prostitució, amb els diners, l'interès, l'or.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema