Les nominacions a la 73a edició dels Globus d'Or corresponents a les categories de televisió, que va anunciar ahir l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood, van deixar Transparent, aspirant a millor sèrie de comèdia, i Mr. Robot i Outlander, aspirants a millor sèrie dramàtica, com a candidates destacades, ja que també van resultar nominats els seus intèrprets protagonistes.

Les nominacions van tenir a més un paper notable dels llatins, ja que van sortir com a candidats Gina Rodríguez (Jane The Virgin), "scar Isaac (Shou Me a Hero), Gael García Bernal (Mozart in the Jungle) i Wagner Moura (Narcos).

Transparent, que l'any passat ja va guanyar el Globus d'Or a millor sèrie de comèdia o musical, tornarà a competir en aquesta ocasió enfront d'Orange is The New Black, Casual, Mozart in the Jungle, Silicon Valley i Veep. A més, el seu actor protagonista Jeffrey Tambor podria repetir el guardó a millor intèrpret còmic que va aconse?guir l'any passat per la seva interpretació d'una transexual.

A l'apartat dramàtic, Mr. Robot, una de les revelacions de la temporada, se les veurà amb pesos pesants de la televisió com Joc de tronsEmpire i altres més novells, com NarcosOutlander. El protagonista de Mr. Robot, Rami Malek, va ser nominat a millor intèrpret dramàtic.

Per la seva banda la protagonista d'Outlander, Caitriona Balfe, lluitarà pel premi a millor actriu en sèrie dramàtica amb Robin Wright (House of Cards), Viola Davis (Com defensar a un assassí), Eva Green (Penny Dreadful) i Taraji P. Henson (Empire).