Acord institucional per retornar a l´Estat 16,4 milions del deute del Parc Científic

El rector anuncia que aquest dijous la UdG ha rebut 17,4 milions del FLA procedents del deute de la Generalitat

21.12.2015 | 07:18

Pas important del Parc Científic i Tecnològic de la UdG per sortir del concurs de creditors. El rector, Sergi Bonet, va anunciar ahir un acord institucional a proposta del jutge per retornar el deute acumulat amb l'Estat. El compromís suposa que la Universitat de Girona aportarà 3,4 milions (a pagar entre 10 i 20 anys), la Diputació de Girona 6 milions (en dos anys), l'Ajuntament de Girona 2 milions (en 10 anys) i la Generalitat fins a 5 milions.


Bonet es va mostrar confiat que el jutge aixecarà el concurs de creditors en dos mesos. El rector ha donat aquesta informació en el claustre, on el 60% dels membres van aprovar l'informe anual de la gestió del rector.

El Parc Científic i Tencològic de la UdG està en concurs de creditors des del gener del 2015 per un deute que arriba als 42 milions. Fins ara, el parc ha anat satisfent els pagaments als bancs però no tenia diners per retornar el deute acumulat amb l'Estat, que puja a 27,6 milions. Aquesta situació va portar als responsables del parc a deixar la gestió econòmica en mans d'un jutge.

Pressupost corregit

A banda del problema del deute acumulat, el parc també tenia una altra dificultat afegida: un pressupost deficitari. El rector va explicar que gràcies a diferents mesures d'estalvi i de millora en l'aprofitament de les instal·lacions s'ha aconseguit redreçar aquesta situació.

De fet, el 2014 i per primera vegada, l'exercici es va tancar amb un benefici de 400.000 euros. El rector va explicar que aquesta millora en l'economia de la gestió del parc ha permès que l'aportació que fa anualment la UdG per al seu funcionament també experimenti una disminució.

Concretament, ha passat dels 2 milions aportats el 2013 als 400.000 euros previstos per al 2016.

A proposta del jutge, els diferents patrons del parc han acordat repartir-se el deute que cal tornar de manera més urgent a l'Estat. Tot i que el deute global amb l'Estat puja a 27,6 milions, per desencallar la situació l'acord conclou que cal retornar 16,4 milions.

Un cop les parts han assumit aquest compromís, tot apunta que el jutge podria aixecar el concurs de creditors en veure que el compte d'explotació és positiu i que hi ha un pla de viabilitat que avala el futur de les instal·lacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Cultura

El museu del Mamut es ven els ullals pel Wallapop

El museu del Mamut es ven els ullals pel Wallapop

Costen 500 euros i també es poden comprar vestits o fòssils a bon preu

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

L´Agència Espacial Europea perd el contacte amb el «Schiaparelli»

L´Agència Espacial Europea perd el contacte amb el «Schiaparelli»

L'ESA va perdre el senyal del mòdul poc abans que toqués la superfície del planeta Mart

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema