Identifiquen el mecanisme que pot ajudar a desvetllar les causes de l'autisme

La investigació ha estat dirigida des del Departament de Genètica de la Facultat de Biologia de la UB

18.12.2015 | 07:05

Una investigació dirigida des del Departament de Genètica de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB) per Marta Morey ha descobert un mecanisme molecular clau en la formació de les connexions neuronals que pot ajudar a desvetllar les causes de l'autisme o l'esquizofrènia.
El treball, que publica la revista Cell, ha identificat dues famílies de proteïnes de superfície, DPR i DIPS, que interaccionen entre elles i serien clau en el reconeixement entre parelles sinàptiques. L'especificitat sinàptica és la capacitat de les neurones de connectar amb unes en concret i no amb altres amb què també estan en contacte o en el mateix entorn. Segons Morey, l'especificitat sinàptica és essencial per a l'acoblament i el funcionament correcte dels circuits neuronals.
La investigació ha analitzat l'expressió gènica de neurones del sistema visual de la mosca del vinagre (Drosophila melanogaster) i ha mostrat que l'expressió combinatòria de membres de famílies multigèniques de proteïnes de superfície en diferents tipus neuronals és una estratègia que permet a cada tipus neuronal establir connexions amb neurones postsinàptiques específiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema