Els bisbes demanen que l'Església es renovi d'acord amb la doctrina del Vaticà II

Proposen, entre altres mesures, millorar les homilies i les exèquies, renovar la difusió de la música litúrgica i promoure l'art sagrat

21.12.2015 | 07:18
Els bisbes catalans defensen la renovació de l´Església.

Els deu bisbes de Catalunya van aprovar dijous un document on afirmen que el repte que tenen plantejat és «prosseguir la renovació de l'Església d'acord amb la doctrina del Vaticà II» i proposen millorar les homilies i les exèquies, renovar la difusió de la música litúrgica i promoure l'art sagrat. També aposten per «afavorir la iniciació en la vida cristiana als que no coneixen Jesucrist, motivar els cristians perquè participin activament en la missa dominical i, si és possible, en família».
El document, titulat Evangelitzats per la litúrgia, enviats a renovar el món amb misericòrdia, es va presentar al Seminari Conciliar de Barcelona, on els bisbes van explicar que el text va dirigit «als fidels de les nostres Esglésies diocesanes que peregrinen a Catalunya i a tot el nostre poble».
Entre les propostes també hi ha «millorar la comprensió de la penitència cristiana i del sagrament de la reconciliació i del perdó, i millorar també la celebració de les exèquies cristianes, i encoratjar i enfortir la pietat popular».
Els bisbes volen «dirigir als fidels cristians una paraula de consol i d'esperança per subratllar alguns aspectes que posen de manifest la importància de la reforma litúrgica portada a terme pel Concili Vaticà II, incidint especialment en la finalitat educadora i catequètica de la litúrgia».
El document reconeix «les dificultats que han acompanyat l'aplicació de la reforma, per excés o per defecte» del Vaticà II, encara que assenyalen que «no poden enfosquir la seva bondat i validesa», perquè «conté riqueses que cal anar aprofundint, com una major atenció a l'art de celebrar» i a la formació bíblica i litúrgica.
Els bisbes diuen que «si sabem llegir i acollir la reforma conciliar, i alhora portar-la a la pràctica amb paciència i decisió, podrà i arribarà a ser cada vegada més una gran força per a la renovació sempre necessària de l'Església». En el segon capítol, els bisbes citen el papa Francesc quan diu, en l'Exhortació apostòlica Evangelii gaudium: «No podem quedar-nos tranquils, en espera passiva, als nostres temples», ja que l'Església «viu un desig inesgotable de brindar misericòrdia, fruit d'haver experimentat la infinita misericòrdia del Pare i la seva força difusiva».
Finalment, referint-se a la convocatòria, per part de Francesc, d'un Any de la Misericòrdia, assenyalen que «l'Església ha de ser per a tots un àmbit de perdó i també l'espai de la celebració sacramental del perdó i la reconciliació».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema