feliç nadal amb jesús!

21.12.2015 | 07:18
feliç nadal amb jesús!

Dos fets. Per a tots i perquè els expliqueu als infants. En una visita a una parròquia, un infant em va comentar que feia el pessebre. Jo li vaig preguntar per les figures que hi posaria. La seva resposta:?el caganer, els pastors, el caçadors, les ovelles, els reis... Jo li dic:?«També has de posar-hi Jesús amb Josep i Maria, a la cova». «Sí, és clar» -em respongué-, com si digués «i quin remei...», com si aquestes figures no fossin importants i es poguessin substituir o se'n pogués prescindir.
M'havia passat altres vegades trobant-me amb els infants de catequesi, que acostumen a ser sincers. Recordo que un em deia:?«El pare m'ha dit que el pessebre està passat de moda, que ara farem l'arbre». La temptació sempre serà buidar el Nadal de Jesús i convertir-lo només en una festa familiar, de records entranyables per a alguns i de dies de sofriment per a d'altres.
Per això jo m'he fet aquesta pregunta:?què poso en el pessebre d'aquest any, perquè sigui un pessebre i no un simple paisatge? Jesús al centre. Sense Jesús no hi ha pessebre, i fins i tot el món no seria aquest pessebre que ha rebut Jesús.
Però també Maria, Josep, els àngels missatgers i, si molt convé, el bou i la mula. Aquests, avui, som nosaltres, els crisitans.
En el pessebre hi som tots, hi sou tots, i per això hi posem cases, i pagesos, i altres oficis, i.... posem-nos-hi cadascú de nosaltres amb la família, amb les persones que estimem. Perquè ho recordeu, escriviu el vostre nom i els dels qui formeu la família i el poseu davant de la cova.
El segon fet. Va passar en un centre d'esplai. Era desembre, i els monitors varen decidir explicar als infants el sentit de les festes que s'acostaven i començar a preparar el pessebre, la decoració i la cantada de nadales.
S'ha de dir que els infants d'aquell esplai són bastant característics: hi ha una colla d'infants d'un centre residencial de nens sense família, i un altre grup en què la majoria són immigrants, fills de persones arribades de Llatinoamèrica, Àfrica, Àsia i Europea de l'Est. Com que els orígens culturals del grup són molt diversos, no sempre coneixen el sentit de les festes que celebrem nosaltres [...](extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema