L'extinció dels grans animals accelera el canvi climàtic, segons un estudi

21.12.2015 | 07:18

La caça, el tràfic il·legal i la desforestació dels boscos està portant a la vora de l'extinció milers d'espècies de grans animals a tot el món. A més de posar en perill l'ecosistema i destruir la riquesa natural del planeta, aquesta realitat també comporta altres conseqüències. Un estudi publicat ahir a la revista Science Advances adverteix per primera vegada que la defaunació o extinció dels animals grans té serioses implicacions en les interaccions ecològiques, empobreix els boscos i accelera el canvi climàtic.
El treball, realitzat per investigadors espanyols, colombians i brasilers de la Universitat Estadual Paulista (UNESP), al costat de científics d'Anglaterra i Finlàndia, demostra que els animals grans mantenen la diversitat i els serveis ecosistèmics i que, per tant, la seva desaparició té efectes «imprevistos i devastadors per al medi ambient».
L'estudi analitza per primera vegada el que passa quan desapareixen els grans frugívors, «que són crucials per a la reforestació i la regeneració natural dels boscos», explica el professor investigador de l'Estació Biològica de Doñana i coautor de l'estudi, Pedro Jordano.
«I és que a causa de la seva dieta, aquests animals -com els tucans, els tapirs, o els grans primats- ingereixen gran quantitat de fruits de les plantes, llavors de grans dimensions que després defequen o regurgiten i retornen al bosc a les condicions adequades per a la seva germinació. És a dir, són els encarregats de sembrar el bosc », ha subratllat l'investigador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema