La UdG rebutja en referèndum el "3+2"

El 86,7% dels participants (només el 21,06%) van votar contra la reforma que vol fer el Govern espanyol

21.12.2015 | 07:18

Rebuig frontal de la UdG a la reforma de graus i màsters que planteja el Govern estatal. Els passats dimecres, 16 i dijous, 17 de desembre, la universitat gironina va portar a terme un referèndum on van votar 2.792 persones i es va assolir una xifra rècord pel que fa a participació estudiantil, tot i representar només el 21,06% del cens.
Un 86,7% dels participants van votar en contra de la reforma, un 11,6% van apostar per una negociació entre l'Estat i la comunitat universitària per implementar un 3+2 més popular i un 0,64% va votar a favor de la reforma tal com la planteja el Govern espanyol.
La consulta va estar organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) juntament amb el Consell d'Estudiants de la UdG, estava avalada per la universitat gironina i era oberta a tots els estudiants, professors, investigacions i personals administratiu. La pregunta de la consulta era clara: "Estàs a favor del 3+2? Sí/ No. En cas afirmatiu, estàs a favor que la comunitat universitària negociï un 3+2 popular? Sí/No".
Aquesta era la primera vegada que es feia un referèndum a la UdG però els resultats de participació es van comparar amb les eleccions que van escollir Sergi Bonet com a rector. En concret, 2.420 dels 2.792 persones que van participar-hi van vota en contra d'aquesta reforma que vol fer passar el graus de quatre anys a tres i els màsters, d'un a dos. L'objectiu de la consulta, tal com van donar a conèixer els seus organitzadors el passat dimecres, era saber què pensava la comunitat educativa i universitària sobre el decret, ja que en són els principals afectats.
El referèndum comptava amb el suport explícit del rector i de la direcció de la universitat gironina. El SEPC ha convocat per dilluns un acte amb la presència del rector, Sergi Bonet, i d'un diputat la Parlament de Catalunya, entre altres representats de la universitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema