El tresor d'en Serrallonga és a la Catedral de Girona a les noves aventures d'en Siset

Joan Codina Negre vol ajudar a desemmascarar "grans mentides històriques" amb una nova entrega del seu còmic

22.12.2015 | 07:02
El tresor d'en Serrallonga és a la Catedral de Girona a les noves aventures d'en Siset

El cuc de la creativitat no deixa descansar l'advocat gironí Joan Codina Negre, que acaba de distribuir a les llibreries i quioscos una nova entrega de Les aventures d'en Siset, un còmic d'alta precisió en el dibuix i de lectura addictiva.

Ambientat a la ciutat de Girona i amb una temàtica basada en els mites culturals i històrics catalans, el nou còmic, titulat El Tresor d'en Serrallonga, transporta el lector a l'època del bandoler més famós de Catalunya, per saltar fins als temps actuals i situar en Siset rere la pista de l'amagatall del tresor del famós bandoler, que finalment apareixerà uns segles més tard en un recambró de les golfes de la Catedral de Girona.

En la ficció del còmic, el bandoler Serrallonga assalta el carruatge carregat de monedes del comte duc d'Olivares, un dels primers polítics espanyols que, segons els fets històrics contrastats, va intentar espanyolitzar els catalans.

L'acció es traslladarà al present, amb en Siset rere la pista d'un tresor que, a banda del seu interès lucratiu, conté un document molt important per a Catalunya, ja que contribuirà a desemmascarar "una gran mentida històrica".

D'aquesta manera, Codina s'ha propostat propagar la idea que el relat històric pot ser interessadament manipulat.

En les seves aventures pels carrers de la Girona antiga i moderna, Siset descobrirà la veritat de diferents fets històrics que havien estat manipulats, però per aconseguir-ho haurà de trobar primer el tresor, ja que hi ha gent molt interessada a evitar que el contingut surti a la llum.

"Aquest és el quart volum d'un còmic que té com a protagonista un heroi tant gironí que es diu Siset, en honor al patró de la ciutat, i que té una elaboració pròpia, des del dibuix fins al text, passant pel guió", ha explitat Joan Codina.

Nascut el 1965, Codina va aprendre a dibuixar copiant els personatges de la revista Cavall Fort i és un admirador d'Hergé, el creador de Tintín.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema