Un festival de nou encuny sobre sèries de televisió, denominat Plot Sèries Fest, s'ha sumat al programa cultural de Girona, que comptarà aquest any amb vint-i-una cites dedicades a gèneres tan diversos com la música, la literatura o l'audiovisual.

El nou Plot Series Fest substitueix el Festival de Guitarra, que ara es convertirà en cicle. El Plot Series Fest, programat del 25 al 30 d'abril, i inclourà una projecció de sèries per al públic i un congrés per a professionals.

Aquest nou esdeveniment arriba després que la capital gironina es convertís en escenari de la nova temporada de la sèrie Joc de trons.

L'Ajuntament de la ciutat de l'Onyar va presentar ahir el calendari de la marca Girona, Ciutat de Festivals per al 2016 i un estudi d'impacte econòmic l'any passat.

L'anàlisi, realitzat per la firma BIM Consultors, s'ha centrat en tres esdeveniments com són el Festival Strenes, Girona A Cappella i el Festival Internacional de Mapping.

Els festivals Strenes, A Capella i Mapping tenen un impacte econòmic directe i indirecte a Girona d'1,360.000 milions d'euros segons l'estudi.

Es tracta d'una nova metodologia que permet conèixer per primer cop quin és el retorn a la ciutat amb la programació dels tres esdeveniments.

L'estudi també conclou que de cada euro invertit per part de l'Ajuntament en l'àmbit de la programació dels tres festivals hi ha un retorn a la ciutat de 7,8 euros i que la seva organització suposa la creació de 25 llocs de treball per any.

L'alcalde, Carles Puigdemont, va subratllat que aquestes xifres confirmen que l'estratègia de convertir Girona en Ciutat de Festivals ha estat un «encert» i que a partir d'ara es disposarà d'una informació molt rigorosa i no tan «especulativa i intuïtiva».