El papa Francesc va demanar ahir perdó pels recents escàndols viscuts al Vaticà i va citar les virtuts que han de tenir els membres de la Cúria romana, entre elles, ser honestos, no trair la confiança i evitar els escàndols que amenacin la credibilitat de l'Església. «M'agradaria demanar perdó pels escàndols que s'han viscut al Vaticà», va afirmar Jorge Bergoglio abans de demanar «pregar per les persones involucrades, perquè puguin recuperar el camí correcte».

El pontífex argentí va fer aquestes reflexions durant una trobada mantinguda al Vaticà amb membres de la Cúria romana, als quals va dirigir les seves felicitacions nadalenques. En el seu discurs, el papa Francesc va lamentar que hi hagi «malalties curials» que requereixen «prevenció, vigilància, cura i, per desgràcia, en alguns casos intervencions doloroses». Les declaracions de Francesc es produeixen mentre al Vaticà està obert el procés que jutja a cinc persones acusades de filtrar i publicar documents financers de caràcter reservats de la Santa Seu.

El pontífex va aprofitar el seu discurs per citar les «virtuts necessàries» que han de tenir els membres de l'Església. Jorge Bergoglio va descriure la «exemplaritat per evitar els escàndols que fereixen les ànimes i amenacen la credibilitat». També va incloure en aquest catàleg la honestedat i el valor per no deixar-se dominar per l'ambició.

Afectat per un procés gripal

El Papa no va suspendre cap de les activitats previstes per ahir tot i que va aparèixer cansat i va confessar que es troba afectat per un procés gripal. «Estimats germans, demano perdó per no parlar de peu, però des de fa alguns dies estic amb grip i no em sento molt fort. Amb el vostre permís els parlo assegut», va dir el pontífex, just abans de pronunciar el discurs davant la?Cúria.